ŽELEZNIČKA NESREĆA U ZENICI: Zbog krađe šrafova iskliznula četiri vagona!

Prevozili rudu

ŽELEZNIČKA NESREĆA U ZENICI: Zbog krađe šrafova iskliznula četiri vagona!

Crna Hronika -
Zbog iskliznuća i prevrtanja vagona došlo je do loma stuba obilaznog voda kontaktne mreže i deformacije oko 20 metara pružnog koloseka, a Železnice ŽFBiH i ŽRS prijavili su krađu šrafova

SARAJEVO - Zbog krađe šrafova sa železničkih šina u sredu su četiri vagona teretnog voza koji je saobraćao na relaciji Omarska - Zenica Željezara, iskliznula iz šina između mesta ukrštanja Jelina i stanice Zenica Železara.

Vagoni su se prevrnuli i došlo je do rasipanja rude. Na svu sreću, nije bilo povređenih.

"Zbog iskliznuća i prevrtanja vagona došlo je do loma stuba obilaznog voda kontaktne mreže i deformacije oko 20 metara pružnog koloseka", rečeno je iz Železnica FBiH.

S obzirom na to da se radi o vagonima u vlasništvu ŽRS-a, zajednička komisija ŽFBiH i ŽRS intenzivno radi na utvrđivanju uzroka ovog vanrednog događaja. Izlaskom na teren, komisija je uočila i prijavila krađu šarafova kojim se šine pričvršćuju za prag.

Ukoliko se utvrdi da je ova krađa prouzrokovala nesreću, to će biti još jedan pokazatelj da krađa železničke imovine direktno ugrožava živote svih učesnika u saobraćaju, i da je taj čin neophodno u pravnim okvirima kvalifikovati kao sabotažu, odnosno, direktan atak na ljudske živote i državnu imovinu.

(Radiosarajevo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track