PRIŠTINA: Krajem juna Viljamson objavljuje rezultate istrage o trgovini organima?!
Foto: Fonet

Zločini OVK

PRIŠTINA: Krajem juna Viljamson objavljuje rezultate istrage o trgovini organima?!

Crna Hronika -
Vilijamson je pre tri godine počeo istragu navoda iznetih u izveštaju senatora Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope Dika Martija o navodnoj trgovini organima i drugim zločinima izvršenim tokom rata na Kosovu

PRIŠTINA - Glavni tužilac specijalnog tima za istragu o trgovini ljudskim organima tokom rata na Kosovu 1999, Klint Vilijamson objaviće 28. jula rezultate istrage.

Međunarodni izvori dnevnika su kazali da je izveštaj tužioca gotov, dok će se poslednje nedelje jula objaviti optužnice protiv onih za koje se pretpostavlja da su izvršili zločine tokom rata.

"Izveštaj će biti objavljen 28. juna i to će uticati i na politička kretanja na Kosovu", rekao je taj izvor prištinskoj Tribuni.

Vilijamson je pre tri godine počeo istragu navoda iznetih u izveštaju senatora Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope Dika Martija o navodnoj trgovini organima i drugim zločinima izvršenim tokom rata na Kosovu.

Kancelarija tužioca Vilijamsona nije htela da komentariše mogućnost da će tokom ovog meseca biti objavljen izveštaj u kojem će za zločine biti optuženi neki od pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova.

"Istraga se nastavlja i mi ćemo vas na vreme informisati o rezultatima", rekao je za Ekspres portparol tužilaštva Žoao Sousa.

Krajem juna neki prištinski mediji su objavili da je Vilijamson okončao istragu i da nije našao dokaze o trgovini organima tokom rata. Te navode je odmah kao netačne odbacila kancelarija tužioca Vilijamsona, ističući da istraga još nije okončana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track