Direktoru aerodroma Radosavljeviću mesec dana pritvora!
Foto: Fonet Nenad Đorđević

Malverzacije

Direktoru aerodroma Radosavljeviću mesec dana pritvora!

Crna Hronika -
Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje kojim je uvažilo žalbu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak i Radosavljeviću odredilo mesec dana pritvora koji se računa od momenta hapšenja

BEOGRAD - Okrivljenom direktoru Aerodroma "Nikola Tesla" Velimiru Radosavljeviću, koji je posle hapšenja i saslušanja pušten da se brani sa slobode, danas je određen pritvor od 30 dana, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Radosavljević, koji je uhapšen 2. jula, tereti se da je oštetio aerodrom za 207 miliona dinara u poslu sa niskotarifnom mađarskom aviokompanijom "Viz er".

- Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je danas rešenje kojim je uvažilo žalbu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak, na taj način što je prema okrivljenom Velimiru Radosavljeviću odredilo protivor od trideset dana koji će mu se računati od dana i časa hapšenja- navodi se u saopštenju Višeg suda.

Radosavljeviću je pritvor određen "zbog okolnosti koje ukazuju na opravdanu bojazan da bi mogao uticati na predložene svedoke" i time ometati dalji tok postupka i zato je krivično vanpretresno veće našlo da je određivanje pritvora u ovoj fazi postupka nužna i neophodna mera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track