DAČIĆ: Osuđujem napad na Dubrovnik 1991!
Foto: Kurir štampano

Pusićka pohvalila

DAČIĆ: Osuđujem napad na Dubrovnik 1991!

Crna Hronika -
Nadam se da smo sinoć malo više doprineli zbližavanju naših naroda i to ovde u Dubrovniku koji je bio meta bombardovanja i uništavanja, što Srbija, naravno, osuđuje, rekao je Dačić

DUBROVNIK - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je danas u Dubrovniku bombardovanje tog hrvatskog grada devedesetih godina, a šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić je njegovu izjavu ocenila kao primer "dramatične promene" u odnosima među državama jugoistočne Evrope.

Dačić je, kako piše hrvatska agencija, prvi srpski zvaničnik koji je jasno osudio napade bivše JNA i srpskih i crnogorskih paravojnih snaga na grad pod zaštitom UNESCO i najpoznatije hrvatsko turističko odredište.

"Nadam se da smo sinoć malo više doprineli zbližavanju naših naroda i to ovde u Dubrovniku koji je", kako navodi Hina Dačićeve reči, "bio meta bombardovanja i uništavanja, što Srbija, naravno, osuđuje".

Šef srpske diplomatije učestvuje u Dubrovniku na regionalnom skupu "Kroacija forum" koji se tradicionalno održava u tom hrvatskom gradu.

Pusić je rekla da je Dačićeva izjava dokaz promene odnosa među državama koje su nedavno ratovale.

"To je svakako za pohvalu, da se čovek seti da to kaže, ali nije ništa od čega se zemlja zatrese. Ovo je jedan element koji pokazuje u kojoj meri su se odnosi u regionu dramatično promenili", rekla je Pusić, kako prenosi Hina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track