RADISAVLJEVIĆ: Tužilaštvo će se žaliti na oslobađajuću presudu Subotiću!
Foto: Marina Lopičić

Šverc cigareta

RADISAVLJEVIĆ: Tužilaštvo će se žaliti na oslobađajuću presudu Subotiću!

Crna Hronika -
Čuli smo samo razloge koji se odnose na dokaze predstavljene od strane odbrane i prema kojima imam rezerve. Nismo čuli nijedan komentar dokaza koje je Tužilaštvo prikupilo tokom postupka, a to će verovatno biti tema kojom ćemo se baviti u žalbenom postupku, rekao je Radisavljević

BEOGRAD - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da će to Tužilaštvo uputiti žalbu na presudu Višeg suda u Beogradu, kojom su Stanko Subotić Cane i još 14 osoba oslobođeni optužbi za šverc cigareta.

Radisavljević je kazao da se danas u Višem sudu čula argumentacija Veća prvostepenog suda sa kojom se Tužilaštvo u velikoj meri ne slaže.

"Čuli smo samo razloge koji se odnose na dokaze predstavljene od strane odbrane i prema kojima imam rezerve. Nismo čuli nijedan komentar dokaza koje je Tužilaštvo prikupilo tokom postupka, a to će verovatno biti tema kojom ćemo se baviti u žalbenom postupku", rekao je Radisavljević.

On je ocenio da je reč o dokazima za koje Tužilaštvo smatra da direktno povezuju optužena lica sa švercom cigareta i kompanijama koje su pomenute u optužnici.

"Sve to je ostalo nedorečeno i neobjašnjeno u razlozima prvostepene presude koji su danas objavljeni", kazao je tužilac. Pored Subotića, optužbi su danas oslobođeni i nekadašnji direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes, Subotićev sestrić Nikola Milošević, Stevan Banović, Milan Ranković, Ivana Krčmaričić, osnivač paravojne jedinice Škorpioni Milan Milanović Mrgud, bivši načelnik novosadske policije Miodrag Zavišić. Oslobođeni su i bivši šef novosadske Državne bezbednosti Milovan Popivoda i bivši radnici carine Nebojša Nikolić Tarzan i Drago Dodevski, kao i radnik Subotićevog preduzeća Mia Ub Miroslav Pešić, pevačica Ivana Olujić, Luka Nenadić i Stevan Banović.

Subotić se teretio da je bio na čelu grupe koja je tokom 1995. i 1996. godine iz Makedonije švercovala cigarete u Srbiju i prodavali ih pravnim i fizičkim licima.

Po optužnici, ta grupa je na štetu državnog budzeta stekla dobit od 28 miliona evra i šest miliona američkih dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track