LIKVIDACIJA GORANA POPOVIĆA: Bivša crvena beretka ubijena u Boliviji!

Na udaru balkanska mafija u Latinskoj Americi

LIKVIDACIJA GORANA POPOVIĆA: Bivša crvena beretka ubijena u Boliviji!

Crna Hronika -
Gorana Popovića (39), koji je bio član i Dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, nepoznati napadač izrešetao dok je sedeo u internet kafeu
1 / 2

BOLIVIJA - Goran Popović (39), Srbin rodom iz Hrvatske, ubijen je u ponedeljak u Santa Kruzu u Boliviji dok je sedeo u internet kafeu. Nepoznati napadač nekadašnjem pripadniku „crvenih beretki“, za koga se sumnja da je sarađivao i s Darkom Šarićem, ispalio je tri hica u glavu i telo, a potom pobegao.- Napadač je imao saučesnika koji ga je sačekao na motoru, a potom su zajedno pobegli s lica mesta - ispričao je za lokalne medije očevidac ubistva u kafeu, koji je posle zločina zatvoren.Likvidaciju su, prema nezvaničnim informacijama, zabeležile video-kamere i policija traga za ubicom.Imao lažna dokumenta- Ubistvo Popovića, čiji je identitet naknadno utvrđen na osnovu otisaka prstiju jer je kod sebe imao lažna dokumenta na ime David Eterović Melgar, najverovatnije je nastavak obračuna narko-kartela s pripadnicima balkanske mafije - otkrivaju izvori iz istrage.Kako navode, likvidacija Popovića najverovatnije je povezana s nedavnim ubistvom Gorana Frederika Stavrića u Limi.- Ne isključuje se mogućnost da su ubistva pripadnika balkanske mafije povezana s nedavnom zaplenom tri tone kokaina u Čileu. Kokain vredan 60 miliona dolara stigao je iz Bolivije, a osam osoba je uhapšeno u akciji koja je planirana četiri meseca - dodaju on.

Žrtva... Goran Popović
Žrtva... Goran Popović

Tražila ga HrvatskaUbijeni Popović odranije je poznat i srpskoj policiji. Prema nezvaničnim informacijama, nekada je bio pripadnik „crvenih beretki“ i Dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, a poslednjih godina, kako se sumnja, sarađivao je i s narko-bosom Darkom Šarićem.- Iz Srbije je pobegao 2004. godine, kada je s bratom Zoranom Popovićem uspeo da umakne iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, u kojem je služio kaznu zbog otmice podgoričkog biznismena. Neko vreme, kako se sumnjalo, krio se u Hrvatskoj, a potom je pobegao u Južnu Ameriku, gde je živeo pod lažnim identitetom - kaže sagovornik Kurira.Prema njegovim rečima, poslednji put Popovićevo ime u javnosti se pojavilo posle zaplene 170 kilograma kokaina 2011. godine u Solunu na jednom brodu.

- Za njim je hrvatski Interpol raspisao poternicu zbog trgovine drogom, a postojale su informacije da se kreće po Latinskoj Americi i da uspeva da prelazi granice Bolivije, Perua, Ekvadora, Brazila i Argentine, kao i da ima dobre kontakte s narko-bosovima i pripadnicima kriminalnih grupa iz balkanskih zemalja - rekao je izvor Kurira.

Krvava osveta ubistvo srpskog narko-dilera u Peruu STAVRIĆA UBILI KOLUMBIJCI!

Ubistvom srpskog državljanina Gorana Frederika Stavrića (41) 6. jula ispred restorana „Mekdonalds“ na periferiji Lime u Peruu, kako se sumnja, počeo je obračun kolumbijskih bosova s pripadnicima balkanske mafije. Zločin je, prema prvim rezultatima istrage, naručila kolumbijska mafija, jer je Stavrića krivila za zaplenu dela pošiljke kokaina koja se nedavno dogodila. Prema pisanju lokalnih medija, kolumbijski bosovi nikada ne praštaju greške i kažnjavaju ih isključivo smrću. Napadači su na osnovu snimaka sigurnosnih kamera i registarskih oznaka automobila kojim su pobegli brzo uhapšeni.U vreme ubistva Stavrić je bio u društvu hrvatskog državljanina Igora Mikoloma, za kojim je takođe raspisana poternica. Ovaj svedok zločina i blizak prijatelj ubijenog nekoliko dana kasnije predao se bolivijskoj policiji, jer, kako je rekao, „želi da što pre bude izručen Zagrebu da ga ne bi ubila mafija“. Potraga za porodicomNIKO NIJE PREUZEO TELOBolivijska policija, kako prenose mediji, traga za članovima porodice pokojnog srpskog kriminalca. Kako navode, njegovo telo je i dalje u mrtvačnici, pošto niko od najbližih nije došao da ga preuzme.Popovićeva biografija- 1974 - rođen u Hrvatskoj- 2001 - s bratom Zoranom učestvovao u otmici podgoričkog biznismena Dušana K.- 2002 - osuđen na šest godina zatvora, kaznu služio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici- 2004 - braća uspela da pobegnu iz zatvora- 2004 - Goranov brat Zoran uhapšen u Sloveniji- 2009 - hrvatska policija pratila Popovića zbog sumnje da švercuje oružje iz Rusije i Ukrajine u zemlje Evrope i Ameriku

http://www.youtube.com/watch?v=XVHZnCjWnp8
http://www.youtube.com/watch?v=LyCMZQJY0r0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track