KRVAVI OBRAČUN U PORODICI: Pucao sinu u stomak jer nije sredio sobu!
Foto: Kurir Štampano

Pokušaj ubistva tinejdžera u Nišu

KRVAVI OBRAČUN U PORODICI: Pucao sinu u stomak jer nije sredio sobu!

Crna Hronika -
Ivica S. (49) vratio se kući trešten pijan, započeo svađu sa sinovima, blizancima Strahinjom i Nemanjom (18), a onda ispalio metak u Nemanju i povredio mu jetru

NIŠ - Nišlija Ivica S. (49) pucao je u stomak sinu Nemanji (18) besan zbog toga što dečak nije sredio svoju sobu! Metak je tinejdžeru povredio jetru i on je sa povredama opasnim po život zbrinut u niškom Kliničkom centru, dok je Ivica priveden.Zločin se dogodio u četvrtak uveče u naselju Kovanluk, gde se sredinom maja Ivica, posle razvoda, doselio sa sinovima, blizancima Strahinjom i Nemanjom. Strahinja kaže da je otac često pio i da je zbog toga stalno bio u svađi sa sinovima. U četvrtak uveče je takođe došao kući trešten pijan.Vređao dečake- Čim je došao, odmah nas je napao. Grdio nas je što nismo počistili kuću, nazivao nas lenštinama i drugim pogrdnim rečima. Brat i ja smo počeli da vičemo na njega, bili smo ljuti što je opet pijan. On je tada otvorio fioku i uzeo pištolj, a zatim izašao iz kuće i dvaput pucao u vazduh! Mislili smo da hoće da nas uplaši i da će se smiriti. Ja sam tada ušao u kupatilo da se istuširam, a onda sam čuo pucanj! Izleteo sam i video brata kako u krvi leži na podu, dok je otac s pištoljem u ruci sedeo na krevetu. Pao mi je mrak na oči, nasrnuo sam na njega i udario ga nekoliko puta. Brat je bio svestan i nekako je seo u fotelju, a ja sam mu dao peškir da zaustavi krvarenje - ispričao je Strahinja.Lekari Hitne pomoći obavestili su o ranjavanju policiju, koja je Ivicu uhapsila. Strahinja kaže da otac nije ni pokušao da pobegne.- Sedeo je na krevetu i mirno odgovarao na pitanja, kao da se ništa strašno nije desilo - kazao je mladić.Nasilan prema ženiIvičina bivša supruga Lidija potvrdila je da je Ivica mnogo pio i da je to bio razlog što se pre 15 godina razvela od njega.- Bio je i nasilan, to nisam mogla da podnosim pa sam odlučila da se razvedem. Nisam mogla ni da naslutim da će se okrenuti protiv sinova. Opet, sreća u nesreći je što je Nemanja samo ranjen. Neprestano sam u bolnici, malo me je utešilo to što me je prepoznao i osmehnuo mi se. Nadam se da će se potpuno oporaviti - kaže majka ranjenog dečaka.(M. M. - D. I.)

Mesto obračuna... Strahinja pokazuje gde je ležao ranjeni Nemanja
Mesto obračuna... Strahinja pokazuje gde je ležao ranjeni Nemanja

Legalno imao oružjeČETIRI PUTA POVUKAO OROZStrahinja kaže da je Ivica imao dozvolu za pištolj iz kog je pucao na Nemanju.- Godinama je imao oružje, ali ga nikad ranije nije koristio. Osim ona dva hica napolju, ispalio je dva metka i u kući. Jednim je pogodio Nemanju, a drugi je završio u zidu - kaže mladić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track