OSLOBOĐEN OPTUŽBE: Sud u Obrenovcu Džambu oprostio prevaru!
Foto: Printscreen

Pušten iz pritvora na slobodu

OSLOBOĐEN OPTUŽBE: Sud u Obrenovcu Džambu oprostio prevaru!

Crna Hronika -
Sud je smatrao da Nedeljković nije imao nameru da prevari bilo koga iako je on priznao da je lagao o tragičnoj sudbini svoje porodice, kao i da je laganjem prevario muškarca iz RS koji mu je uplatio 30.000 dinara na ime pomoći

BEOGRAD - Drugi osnovni sud u Obrenovcu oslobodio je optužbi Slobodana Nedeljkovića (26) Džamba za prevaru i lažne priče tokom vanredne situacije i poplava.

Sud je odbacio optužnicu protiv Nedeljkovića, koji je poznat pod nadimkom Džambo, i pustio ga na slobodu uprkos njegovim priznanjima da je lagao i prevario izvesnog Borislava iz Republike Srpske za 30.000 dinara.

Sud je smatrao da Nedeljković nije imao nameru da prevari i oslobodio ga je optužbi. Odluka suda je pomalo iznenađujuća jer Nedeljković nema prijavljenu adresu, dokumenta i priznao je da je uzeo i potrošio novac. Priznao je i da je lagao o tragičnoj sudbini porodice.

Nedeljković se optužnicom Osnovnog tužilaštva teretio za prevaru jer je preko medija lagao da su mu u poplavama poginuli supruga i dete, koje nije imao. On je na saslušanju kod tužioca priznao da je priču o nestanku supruge i dvogodišnjeg sina izmislio iz očaja.

- Ni sam ne znam kako sam došao na ideju da sve izmislim, ali sam hteo tako da dobijem stan od države. Nešto para koje sam dobio potrošio sam. Nedeljković je, po optužnici, u zabludu doveo Borislava iz Maglaja u RS, koji mu je uplatio 30.000 dinara pomoći.

Kriminolog Igor Pešić objašnjava da ovakve odluke suda mogu imati negativan uticaj na društvo.

- Ako nekoga za koga se utvrdi da je prevarant oslobodite i kažete da nije imao nameru, a on prizna da je i za dinar oštetio nekog, onda šaljete poruku da se laž i obmana isplate. Sada je na tužilaštvu da se žali na ovakvu odluku suda, smatra Pešić.

Samo da im nađem tela

Slobodan Nedeljković Džambo izmislio je vrlo potresnu priču:

- Kad je počela poplava, odveo sam suprugu i sina kod tasta u Veliko Polje. Ali ubrzo mi je tast javio da je voda narasla i da su morali da se popnu na krov. On je sišao u kuću i kad se vratio, moje žene i sina više nije bilo. Samo da im nađem tela...- pričao je tada Džambo.

Nema dokumenta

Do sada je utvrđeno da je Nedeljković poreklom s Kosova i Metohije, a da je u Obrenovac sa 11 godina stigao 1999, za vreme bombardovanja. Nema lična dokumenta i nema ga u policijskoj evidenciji.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja