KOBNA TUČA: Pesnicama bratu polomio lobanju!

Nezapamćen zločin kod Babušnice

KOBNA TUČA: Pesnicama bratu polomio lobanju!

Crna Hronika -
Saško Petković (46) naneo smrtonosne povrede bratu od strica Petku Petkoviću (52) nakon svađe zbog seče drva u seoskoj prodavnici

BABUŠNICA - Saško Petković (46) iz sela Zavidinci kod Babušnice uhapšen je juče zbog sumnje da je, nakon svađe i tuče u seoskoj prodavnici, ubio brata od strica Petka Petkovića (52). Petko je preminuo na putu za pirotsku bolnicu, a utvrđeno je da je umro zbog naprsnuća lobanje i nagnječenja mozga.Nezapamćen zločin u Zavidincima desio se naočigled nekoliko meštana, a Saško je napao brata i počeo da ga udara pesnicama s leđa jer su se posvađali zbog seče drva.Komšije ga smirivale- Petko je prekorio mlađeg brata Saška da mu više ne seče drva, na šta je Saško, kao i uvek, počeo da psuje i vređa. Onda je nasrnuo na njega, a nekoliko komšija je skočilo i smirili su situaciju - kaže očevidac rasprave.Kako kaže, Petko je tada ušao u prodavnicu da pazari nešto kako bi izbegao dalji sukob.- Za njim je ušao i Saško. Petko se sagnuo da uzime papriku iz gajbice, a Saško je počeo da psuje i da ga udara pesnicama. Toliko ga je jako udarao da se Petko zateturao i pao na pod - prepričava dramu Nebojša Grozdanović, prodavac u prodavnici.On kaže da ne zna da li je Petko bio u nesvesti, jer su prisutni meštani skočili na Saška da bi ga razdvojili od brata.- Doneo sam vodu i umio sam Petka. Kad se malo povratio, stavio sam ga u automobil i odvezao kući - kaže Grozdanović.Bio vredan i poštenPrema rečima meštana, Saško je napao Petka i nakon što je on došao kući.- Čuli smo da Petko zapomaže iz kuće, pa je jedna komšinica pozvala Hitnu pomoć. Nažalost, za Petka je bilo kasno i izdahnuo je na putu za bolnicu - pričaju komšije.Meštani Zavidinaca za ubijenog imaju samo reči hvale.- Petko je bio vredan, pošten i nenametljiv čovek. Imao je više tragedija u životu, a najteža ga je zadesila kad mu se sin udavio u reci Vlasini. Posle toga ga je ostavila supruga i otišla sa drugim detetom. Mnogo je patio, ali se nije predavao, već je vredno radio - rekao je jedan komšija.

Očevidac... Nebojša Grozdanović
Očevidac... Nebojša Grozdanović

Prek i prgavLEČIO SE KOD NEUROPSIHIJATRAKako kažu meštani Zavidinaca, Saško Petković je imao psihičke probleme, zbog kojih se lečio kod neuropsihijatra.- Ljudi su ga se bojali i izbegavali ga, a važio je i za prekog, svadljivog i prgavog čoveka - kaže komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track