(FOTO) KUĆA ĐURIĆA U SURČINU: Tijanin ubica živeo zatrpan smećem!
Foto: Dragana Udovičić I FB

Živeli kao podstanari

(FOTO) KUĆA ĐURIĆA U SURČINU: Tijanin ubica živeo zatrpan smećem!

Crna Hronika -
Po sobi je bilo razbacana gomila stvari od kutija sa slikama, papirima, ostacima hrane i odeće koja je visilia po stolicama
1 / 3 Foto: Dragana Udovičić

BEOGRAD – Makavija Đurić posle razgovora o svom sinu Draganu koji je u Bajmoku ubio i zakopao malu Tijanu Jurić pokazala je kuću u kojoj živi sa svojim sinom, kao i njegovu sobu. Na svakom mestu je bilo vidljivo da je kuća veoma zapuštena.

Ubičina soba je posle ulaska reportera Kurira u nju bila u priličnom haosu. Po sobi je bilo razbacanih stvari, neke su bile nagurane o ormar,a neke nabacane po policama ili završile na podu.

Na stolu se mogla videti gomila ostavljenih stvari, pre svega prazne flaše od gaziranih sokova, porodične fotografije, dokumenti, hrana i kafa.

Inače posle njegovog hapšenja, policija je ušla u kuću u kojoj je Dragan Đurić živeo sa majkom i obavila pretres. Oni su tom prilikom pronašli pištolj za koji Makavija Đurić kaže da je njeno vlasništvo i da je pripadao Draganovom ocu koji je preminuo 2000. godine.

POdestimo policija je u sredu uveče uhapsila Dragana Đurića mesara iz Surčina, koji je kobne večeri u noći između 25 i 26 jula u Bajmoku kolima udario Tijanu, a kada je zapomagala u pomoć, udarao je. On je tada skinuo odeću sa nje, odvezao je na nekoliko kilometara od Sombora i tu je zakopao.

“ Policija je uhapsila monstruma koji je počinio ubistvo Tijane Jurić i moj lični osećaj je taj da mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, na konferenciji za štampu u Palati Pravde. On je naveo da će naknadno biti utvrđeno da li je Tijana silovana, naveo je Stefanović.

"Ubica se pred hapšenje nalazio u svojoj mesari u Surčinu i ponašao se kao da se ništa nije desilo", naveo je ministar.Stefanović je dodao da je Đurić ispitan na poligrafu i da je pao na svim pitanjima. Ministar je takođe rekao da je osumnjičeni imao ranijih prestupa, ali da se radilo o sitnijim krađama.

"Stajao je pored mesta gde je zakopao Tijanu i nije pokazivao nikakvo kajanje, zato kažem da se radi o monstrumu. On ima oko dva metra i preko 100 kilograma i takav čovek se iživljavao nad nedužnom devojčicom", kazao je ministar..

Podsetimo, Tijana je oteta u noći između 25. i 26. jula u Bajmoku i ubijena je nekoliko sati kasnije.

( J.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track