Sremac osumnjičen da je isekao 270 metara kabla s pruge
Foto: Nemanja Pancic

U pritvoru zbog krađe

Sremac osumnjičen da je isekao 270 metara kabla s pruge

Crna Hronika -
Sumnja se da je P.J. sa dalekovodnih stubova u atarima Sremske Mitrovice, Rume, Martinaca i Kuzmina, krao čelične profile od 4 metra, dok je iz dve trafo-stanice otuđio 15 metara bakarnog užeta

SREMSKA MITROVICA - Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su uhapsili P.J. (25) sa područja Sremske Mitrovice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio devet krivičnih dela teške krađe na štetu javnih preduzeća "Elektromreža Srbije", "Železnice Srbije" i "Elektrodistribucija" u Sremskoj Mitrovici.

Kako je saopštila Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici, osumnjičeni se tereti da je sa deonica pruge Sremska Mitrovica - Voganj i Laćarak - Martinci, isekao ukupno 270 metara električnih kablova.

Sumnja se da je P.J. sa dalekovodnih stubova u atarima Sremske Mitrovice, Rume, Martinaca i Kuzmina, krao čelične profile dužine četiri metra, dok je iz dve trafo-stanice u Sremskoj Mitrovici otuđio 15 metara bakarnog užeta, aluminijumska vrata i druge bakarne elemente.

Ukradene predmete je prodavao otpadima sekundarnih sirovina na području Sremske Mitrovice i Rume. Ovim krivičnim delima, navedena javna preduzeća su oštećena za preko 1.605.000,00 dinara.Nakon zadržavanja do 48 časova, osumnjičeni je odveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici. Rešenjem sudije za prethodni postupak, P.J. je određen pritvor do 30 dana.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prikrivanje, protiv vlasnika otpada na kojem su pronađeni ukradeni predmeti, podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track