NOVO NASILJE NAD SRBIMA POVRATNICIMA: Lopovi porodici Spasić ukrali traktor!
Foto: KURIR

Selo Đurakovac kod Istoka

NOVO NASILJE NAD SRBIMA POVRATNICIMA: Lopovi porodici Spasić ukrali traktor!

Crna Hronika -
Nepoznate osobe za vikend upale su na imenaje Srbina povratnika i tom prilikom demolirale automobil, kamenovali kuću i ukrali traktor koji su odvezli u nepoznatom pravcu

ISTOK - Tročlanoj srpskoj povratničkoj porodici Spasić iz Đurakovca, u opštini Istok, ukraden je traktor, što je još jedan u nizu napada na imovinu Srba povratnika na Kosovu i Metohiji.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je da krađa traktora tročlanoj povratničkoj porodici Miodraga Spasica je ne samo krađa materijalnog dobra, nego krađa mogućnosti ekzsistencije.

"Očigledno je da apele koje upućujemo da se počinioci što hitnije nađu i kazne ne daju efekte. Mislim da se ovakvim nedelima samo upućuje loša poruka svim povratnicima da je Kosovo nebezbedno mesto za njih i jako loše utiču na proces povratka i opstanka“- izjavio je Jevtić.

On je osudio incident ističući da će i pored ovakvih problema Ministarsvo za zajednice i povratak se truditi da svoju misiju, kada je u pitanju povratak i opstanak na Kosovu sprovodi na što uspešniji način.

"Takođe ćemo biti uporni da se obezbedi normalan život povratnika. Zato apelujemo na sve da urade mnogo više kako bi povratnici bili bezbedni,“ – istakao je Jevtić.

Tokom vikedna Srbinu povratniku u Gnjilanu nepoznate osobe oštetile su automobil i kamenovale kuću u kojoj živi sa svojom majkom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track