MRAČNA TAJNA: Đurićeva majka htela da ubije komšinicu!
Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić I Fb

Kurir saznaje

MRAČNA TAJNA: Đurićeva majka htela da ubije komšinicu!

Crna Hronika -
Nada Horvat (55) ispričala da ju je pre dvadesetak godina Makivija Đurić napala, udarala joj glavom o beton i šutirala samo zato što je mislila da je Nada ogovara pred mužem

ALEKSA ŠANTIĆ - Makivija Đurić, majka monstruma iz Surčina Dragana Đurića (34), koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio Tijanu Jurić (15) iz Subotice, pre skoro 20 godina je gotovo nasmrt pretukla svoju komšinicu Nadu Horvat (55) iz Alekse Šantića, saznaje Kurir!- Da, tačno je da me je Makivija skoro ubila od batina! Od tih batina sam se skoro tri godine lečila u bolnicama u Somboru i Vršcu... Imala sam potres mozga, a i dan-danas trpim posledice njenog napada. Jao, i sada se sva potresem kad se setim tog dana - ispričala je za Kurir Nada Horvat.Iskočila iz cvećaOna kaže da se taj napad dogodio pre dvadesetak godina, ali ne može tačno da se seti kada jer, kako reče, ipak je dosta prošlo od tada.- Nas dve smo bile komšinice i koleginice, budući da smo radile u istoj fabrici. Tog dana ja sam radila drugu smenu i biciklom sam išla na posao. Ispred fabrike nisam nikoga videla, a onda je u jednom trenutku iz nekog cveća, gde se skrivala, izletela Makivija Ðurić. Tada sam imala dugu kosu, a ona me povukla i srušila s bicikla - rekla je Nada za Kurir.Ona dodaje da je pala na beton.- Makivija je tada počela da me udara rukama i nogama i da mi udara glavom o beton. Htela je da me ubije kao psa i nije se mnogo brinula što bi moja deca ostala bez majke. Sve vreme je urlala: „Zašto si mom mužu Jovi pričala da se švalerišem sa čovekom iz sela?!“ - kaže kroz suze vidno potresena Nada i dodaje da i danas ima posledice od tog napada i da pije lekove.Ona dodaje da je pokojni Makivijin suprug Jova, koga su meštani iz milošte zvali Sandokan, bio preke naravi. Bio je izuzetno ljubomoran i Makivija, kako kaže Nada, nije mogla nigde da makne od njega.- Ja nikad ništa nisam rekla Jovi, ali on je slagao Makiviju da sam mu rekla, a ona nije ni proverila da li je to istina. A nisam, nikad nisam pričala takve stvari, jer ona nije prevarila Jovu. Dok sam bila u bolnici, Jova je umro. Sećam se da je posle napada policija uzela izjavu od mene, ali šta je potom bilo, stvarno ne znam, niko me nikad nije obavestio. Moguće je da se Makivija, dok sam bila u bolnici, nagodila s mojim suprugom bez mnog znanja - objašnjava Nada i dodaje da se Makivija ubrzo odselila iz Alekse Šantića.Muž je slagaoNada ističe i da joj se Makivija kasnije izvinila zbog napada.- Objasnila mi je da ju je muž Jova slagao. Posle toga smo se jedna drugoj javljale na ulici, ipak i ja imam dvoje dece, koja su se družila s njenim Draganom - priča Nada.

Geni... Makivija i njen sin Dragan, koji je brutalno ubio Tijanu Jurić
Geni... Makivija i njen sin Dragan, koji je brutalno ubio Tijanu Jurić

Široko srceOPROSTILA SAM JOJNada kaže da je Makiviji oprostila napad.- Kad sad vidim kroz šta prolazi, meni je nje žao. Dragan nije bio loše dete i volela bih da znam šta mu se desilo u glavi pa da tako zverski ubije ono nedužno dete. Dugo godina ga nisam videla, iako komšije kažu da je dolazio. Videla sam mu sliku onog dana kad je uhapšen, ali i da sam ga videla uživo, ne znam da li bih ga prepoznala, mnogo se promenio - rekla je Nada.

Odselila seMAKIVIJA ÐURIĆ NEDOSTUPNAPokušali smo juče da stupimo u kontakt s Makivijom Ðurić kako bismo dobili i njen komentar, ali njen broj mobilnog je bio nedostupan. Kako smo saznali, ona se iselila iz kuće u Surčinu u kojoj je živela kao podstanar, a ni komšije ni Draganova ujna Rajka Miškić nisu znali gde je otišla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track