SVIREPO UBISTVO U BAJMOKU: Dragan Đurić tražio da ga oslobode, majka mu se krije od ljudi!
Foto: Kurir Štampano

Ubica se žalio sudu

SVIREPO UBISTVO U BAJMOKU: Dragan Đurić tražio da ga oslobode, majka mu se krije od ljudi!

Crna Hronika -
Okružni sud u Subotici odbio zahtev Dragana Đurića (34), osumnjičenog za ubistvo Tijane Jurić (15), da bude pušten iz pritvora

SUBOTICA - Okružni sud u Subotici juče je odbio zahtev Dragana Đurića (34), mesara iz Surčina osumnjičenog za zversko ubistvo Tijane Jurić (15) iz Subotice, kojim je tražio da bude pušten iz pritvora! Žalbu na određivanje pritvora podneo je njegov branilac Dragan Mileusnić, a nakon odluke Okružnog suda Đurić će narednih 30 dana provesti iza rešetaka.Đurić je, kako je Kurir već pisao, smešten u samici Okružnog zatvora u Subotici i do sada, kako nezvanično saznajemo, nije imao nijednu posetu. On se, kako saznajemo, preko advokata raspitivao za majku Makiviju i interesovalo ga je zašto ona nije došla da ga poseti.Sve priznala deciDragan nije jedini koji trenutno ne zna ništa o Makiviji jer se njoj od nedelje gubi svaki trag. Kad je dobila otkaz iz kuće u Surčinu, gde je stanovala kao podstanar, iselila se, ali niko ne zna gde. Drago Tomić, svekar Makivijine ćerke Aleksandre, rekao je da ni Aleksandra ne zna gde je Makivija.- Naša snajka nema nikakvih informacija o majci, ne može čak ni da nasluti gde bi ona mogla da bude. Poslednje što znamo jeste da se odselila iz kuće u Surčinu, gde je bila podstanar. Od tada joj je mobilni telefon isključen i snajka ne može da stupi u kontakt s njom - rekao je Tomić. On je dodao da je Aleksandra potresena i zbog mračne tajne njene porodice, koja je sad izašla na videlo.- Pročitao sam da je Makivija pretukla svojevremeno komšinicu i pitao Aleksandru da li je to tačno. Ona mi je odgovorila da se to desilo kad je bila mala i da ne zna detalje sukoba između Makivije i komšinice Nade Horvat. Ispričala je i da joj je majka Makivija rekla da se taj napad zaista dogodio, ali je Makivija tad tvrdila da je Nada prva napala nju nožem i da se samo branila - rekao je Drago.Ćerka u depresijiOn je dodao i da je Aleksandra u teškom psihičkom stanju zbog svega što joj se poslednjih dana događa.- Supruga Vidosava i ja gledamo da joj budemo pri ruci u ovim danima velikog bola, tuge i strepnje. Izuzetno teško podnosi sve što joj se sručilo na pleća, a dodatno je opterećena i time što već dva dana ne zna šta joj se dešava s majkom - kazao je Drago.

Nada Horvat potvrdila incident sa đurićevom majkom TUKLA ME JE, PA PROVOCIRALANada Horvat je za Kurir potvrdila da se, osim incidenta u kojem ju je Makivija Đurić umalo nasmrt prebila, između dve bivše komšinice dogodio još jedan.- Kad sam posle izlaska iz bolnice jednom prilikom ušla u prodavnicu, tamo je bila Makivija. Ona je videla da jedva hodam zbog njenih batina, ali umesto da pokaže mrvicu saosećanja, počela je da se kočoperi i da se smeje na sav glas. Provocirala me je i ja sam, onako besna, izvadila neki perorez i zakačila je sečivom po ruci! Ništa mi nije rekla, samo je izašla iz prodavnice. Posle toga sam opet otišla u bolnicu, a najstrašnije od svega mi je to što me ona tako brutalno tukla da su moja deca mogla da ostanu bez majke - rekla je Nada.

Uzaludni pokušajiMAKIVIJA NEDOSTUPNAReporteri Kurira su i juče pokušavali da stupe u kontakt s Makivijom Đurić, ali je broj njenog mobilnog i dalje bio nedostupan, a njene bivše komšije iz Surčina nisu znale gde se odselila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track