PRESEČEN KANAL: Srbi švercovali kokain u poštanskim pošiljkama iz Južne Amerike!
Foto: MUP Srbije

Akcija Smederevske policije

PRESEČEN KANAL: Srbi švercovali kokain u poštanskim pošiljkama iz Južne Amerike!

Crna Hronika -
Kokain je u Srbiju dopreman preko ličnog prtljaga ili poštanskih pošiljki sa suvim voćem i u tečnom stanju, a daljom istragom u Španiji su uhapšena dvojica državljana Srbije kod kojih je pronađeno pet kilograma kokaina namenjenom srpskom tržištu

BEOGRAD - Policija u Smederevu danas je uhapsila LJ.G. (53) i D.J. (31) iz Beograda zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju i Srbiju.

Nakon višemesečnog operativnog rada, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije i Upravom carina, smederevski inspektori su otkrili i presekli kanal krijumčarenja, kojim je kokain u Srbiju dopreman u poštanskim pošiljkama iz Južne Amerike.

Na osnovu operativnih saznanja pripadnika Policijske uprave u Smederevu, u Pošti Beograd je u jednoj pošiljci sa suvim voćem nađeno i oduzeto 435 grama tečnog kokaina.

Policajci su došli do novih informacija o krijumčarenju kokaina i prosledili ih policijama Španije i Portugala, na osnovu čega je u Madridu i Portugalu zaplenjeno još pet kilograma kokaina. U toj akciji su španska i portugalska policija uhapsile državljane Srbije G.I. (51) i N.M. (55), koji su drogu u Evropu doneli u ličnom prtljagu.

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Osumnjičenima LJ.G. i D.J. je određeno policijsko zadržavanje i oni će biti sprovedeni Višem javnom tužiocu u Beogradu.

Krivičnom prijavom je obuhvaćen i D.G. (53) iz Beograda, koji trenutno nije dostupan policiji, jer se nalazi u Južnoj Americi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track