KAKO JE LUKIN UBICA PROMENIO PREZIME: Marković postao Milićev posle ženidbe!
Foto: Facebook

Ubistvo na Brankovom mostu

KAKO JE LUKIN UBICA PROMENIO PREZIME: Marković postao Milićev posle ženidbe!

Crna Hronika -
Milićev je u zatvoru u Srbiji proveo više od tri i po godine za pokušaj ubistva, a u Nemačkoj još dve godine i tri meseca, pa je prezime promenio kako bi slobodno mogao da se kreće po zemljama Evropske unije

BEOGRAD - Marko Milićev koji je osumnjičen da je 25. juna na Brankovom mostu kolima udario i ubio Luku Jovanovića, doskočio je državi i promenio prezime pored svih zakonskih zabrana. Milićev, prethodno Marković uzeo je ženino prezime, što je i jedini legalan način da neko ko je krivično osuđivan uzme drugo prezime.

Milićev je u zatvoru u Srbiji proveo više od tri i po godine za pokušaj ubistva, a u Nemačkoj još dve godine i tri meseca, pa je prezime promenio kako bi slobodno mogao da se kreće po zemljama Evropske unije.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Milićev nije prvi kriminalac koji se na ovaj način oslobodio zabrane ulaska u određene zemlje- ova prkasa već godinama je ustaljena u podzemlju. Najpoznatiji je svakako Milorad Ulemek Legija, koji se nakon bekstva iz Legije stranaca oženio i uzeo prezime svog tasta Milorada Lukovića, zbog čega je došlo do ozbiljne zabune u špijunskim krugovima i o čemu suizveštavali i svetski mediji.

Kako navode i iz Matične službe opštine Zvezdara, osoba koja je optužena ili okrivljena za krivično delo u Srbiji ne može da promeni ime, zbog čega kriminalci pri ženidbi prkose tradiciji i uzimaju ženino prezime.Zbog čestih krivičnih prekršaja većina srpskih kriminalaca ima zabranu ulaska u barj ednu zemlju Evropske unije, pa je promena prezimena jedini “ brzi” način da opaki momci nastave da obavljaju svoj posao u inostranstvu.

Ipak, kako su potvrdili u matičnoj službi opštine Zvezdara, osoba koja je optužena ili okrivljena za krivično delo u Srbiji ne može da promeni ime, zbog čega kriminalci pri ženidbi prkose tradiciji i uzimaju ženino prezime.

( Naše novine)

Obavezna dokumentaca za promenu prezimena

Pri promeni prezimena nalaze se sledeći dokumenti koji su obavezni:

Zahtev za promenu ličnog imena, izjava za promenu ličnog imena, izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige venčanih, uverenje o državljanstvu, uverenje o prebivalištu, uverenje o izmirenom godišnjem porezu, uverenje suda da nije podignuta optužnica, izvod iz matične knjige rođenih za decu podnosioca zahteva, potvrda o regulisanju vojne obaveze, dokaz o uplaćenoj taksi – 700 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track