KUĆA NA METI: Automobili su nam 14 puta uletali u dvorište
Foto: Dragan Kadić

„Fijat“ sleteo s puta na periferiji Beograda

KUĆA NA METI: Automobili su nam 14 puta uletali u dvorište

Crna Hronika -
Samo čekamo kad će nam neko vozilo završiti u dnevnoj sobi, rekao komšija Milisav Stojanović nakon udesa u kojem su juče ujutru na Petlovom brdu povređene tri osobe

BEOGRAD - Devojka R. J. (22) i muškarci M. M. (20) i M. N (20) povređeni su juče ujutro u saobraćajnoj nesreći u Ulici Jedanaeste krajiške divizije na Petlovom brdu. Nesreća se dogodila kad je „fijat bravo“ niz strmu ulicu uleteo u dvorište kuće, u kojoj žive četiri porodice, i zatim se prevrnuo! Milisav Stojanović, jedan od stanara, kaže za Kurir da je ovo već 14. put u poslednjih nekoliko godina da im automobili uleću u dvorište.Pomozite devojci- Zaista više ne znamo kako da se odbranimo. Samo čekam dan kada će mi automobil uleteti u dnevnu sobu. I noćas nas je probudio jeziv prasak, zvučalo je kao da je bomba pala u dvorište. Kad sam izašao da vidim o čemu je reč, video sam „fijat“ prevrnut na krov, a iz njega je neko vikao: „Pomozite devojci, pomozite devojci“ - priča Milisav za Kurir.On je objasnio da je devojka bila na mestu suvozača i da je od siline udarca završila na zadnjem sedištu.- Pored nje bio je mladić, kome je lila krv sa glave. Prvo su molili da im pomognemo, potom je vozač potpuno izgubljen pričao: „Joj gotov mi je auto“, a posle se pravdao: „Ne, ja nisam ovo uradio“. Nakon nekog vremena, počeo je da viče na sve nas da im pomognemo. Delovao mi je kao da je drogiran - kaže naš sagovornik.On navodi da je automobil išao brže od 100 kilometara na sat.- Prvo je probio ogradu, onda udario u kajsiju. Nju je isekao kao testerom, posle čega je odvalio i česmu. Ni tu nije kraj, već je udario u ogradu od stepeništa, koja ga je odbacila toliko da je preleteo parkiran komšijin automobil - objasnio Stojanović.Komšija Ljubiša Maksimović kaže da su svi mislili da je devojka mrtva.- Kad smo došli do nje, nije se pomerala, a glava joj je bila krvava. Počeli smo da je dozivamo, ali ona je bila bez svesti i nije reagovala. S komšijom sam pokušao da je iznesem iz auta i bili smo ubeđeni da je mrtva. Međutim, srećom, posle deset minuta, došla je sebi, a tad je već i stigla Hitna pomoć, koja ih je odvezla u Urgentni centar - navodi Maksimović.Jure kao ludiOn dodaje da je ovo 14. put da im uleću dvorište.- Uletali su motorima, ali češće automobilima. Zalete se odozgo, izgube kontrolu i pravo kod nas u dvorište. Poslednji put automobil je uleteo pre četiri godine... Udario je u zgradu i pola je odvalio! Mi više ovde ne možemo mirno da spavamo - žali se Maksimović. (j. r.)

PovredeSAPUTNICA NAJGORE PROŠLAKako nezvanično saznajemo, devojka je zadobila više razderotina na glavi i licu, povrede tela, grudnog koša i stomaka, posekotine po rukama i nogama i, kako se sumnja, potres mozga, i ona je jedina zadržana u bolnici. M. M. zadobio je više razderotina po glavi i licu, istezanje vrata i povredu grudnog koša, dok M. N. ima razderotinu poglavine, istezanje vrata i povrede grudnog koša i stomaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track