OČAJ JOVANOVIĆA: Svi plačemo kad ćerkica uzme Lukinu sliku pa ga doziva: „Uka, Uka!“
Foto: Kurir Štampano

Bol još ne jenjava

OČAJ JOVANOVIĆA: Svi plačemo kad ćerkica uzme Lukinu sliku pa ga doziva: „Uka, Uka!“

Crna Hronika -
Svima nam nedostaje njegov veseo osmeh, pun nade i razumevanja, rekao Bojan Jovanović, otac nastradalog mladića

BEOGRAD - I dalje nam je svima mnogo teško. Vreme prolazi, ali tuga za Lukom se ne smanjuje. Svima nam nedostaje, a najviše dvogodišnjoj sestri Nikolini, koja ga često pominje. Pre nekoliko dana uzela je njegovu sliku, legla na tepih i počela da ga doziva: „Uka, Uka!“ Svima su nam suze krenule.

Bolna tišinaOvo je za Kurir juče rekao Bojan Jovanović, otac Luke Jovanovića (21), kog je 25. jula na Brankovom mostu „mini-kantrimenom“ udario Marko Milićev (33). Luka je posle dva dana izdahnuo od povreda, a Milićev se nalazi u bekstvu.Lukina maćeha Sanja Jovanović dodaje da joj se čini da su tek počeli da žale za Lukom.- Dešava se da dođe trenutak kad nam u stanu zavlada neka bolna tišina i tad nam svima pogled krene ka Lukinoj fotografiji. Svima nam nedostaje njegov veseo osmeh, pun nade i razumevanja. Naša bol još je jaka i ne verujem da će ikada prestati jer nam Luka svima nedostaje, a naročito svojoj mlađoj braći, kojima je bio uzor u svemu - objašnjava Sanja.Podsetimo, Luka Jovanović je na Brankovom mostu zadobio smrtonosne povrede dok je pokušavao sa četvoricom drugara da pomeri „ladu“ kojoj je otpao točak. Nakon udarca, Marko Milićev je pobegao, a Lukin otac Bojan uskoro je započeo miran protest na Brankovom mostu.

Osumnjičeni u KiniPolicija je pokrenula opsežnu istragu i utvrđeno je da je za volanom „mini-kantrimena“ bio Marko Milićev, kao i da su u kolima bile četiri devojke i jedan mladić. Milićev je 10. avgusta odleteo avionom u Tursku, dok su njegovi saputnici iz „kantrimena“ uhapšeni, kao i kum Marka Milićeva, koji mu je omogućio da se otarasi vozila. Za Markom Milićevom raspisana je crvena poternica i on se, prema poslednjim informacijama, nalazi u Kini.

U bekstvu... Milićev
U bekstvu... Milićev

Otac suzdržanNEĆU DA GOVORIMO KAZNI ZA MILIĆEVAJovanović nije želeo da govori o kaznama i o iskazima osumnjičenih.- Priče o tome da su dve devojke iz „kantimena“ promenile iskaz ne mogu da komentarišem jer ne znam koliko su te informacije tačne. Ne želim da govorim ni o kaznama za ubicu mog sina jer će tu odluku da donese sud i ne sumnjam da će ta biti ispravna - rekao je Bojan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track