NOVI DETALJI: Lukinog ubicu u Kini 15 dana krio srpski narko-diler!
Foto: Kurir Štampano

Kurir otkriva: Pojedinosti o skrivanju i hapšenju vozača „kantrimena“ s Brankovog mosta

NOVI DETALJI: Lukinog ubicu u Kini 15 dana krio srpski narko-diler!

Crna Hronika -
Marko Milićev (33) utočište pronašao kod jataka, našeg državljanina koji već neko vreme živi u Hongkongu. Uhapšen je u gradu Šendženu

BEOGRAD - Marko Milićev (33), koji se sumnjiči da je 25. jula na Brankovom mostu „mini-kuper kantrimenom“ oborio i usmrtio Luku Jovanovića (21), nakon bekstva iz Srbije utočište je pronašao kod jataka u Hongkongu, srpskog državljanina poznatog po trgovini narkoticima.Prema saznanjima Kurira, Milićev je uhapšen u petak 29. avgusta u večernjim satima, u gradu Šendženu, u kineskoj provinciji Guangdung.- Prema do sada prikupljenim informacijama, Milićev, koji je imao uplaćeno letovanje u turskom Kemeru, posle nesreće je odlučio da se skloni kod prijatelja koji živi u Hongkongu. Izvadio je kinesku vizu i iz Istanbula odleteo u Hongkong. Tamo je doputovao 13. avgusta, a nakon toga je prešao u Šendžen, koji je samo 35 kilometara udaljen od Hongkonga - otkriva izvor Kurira.

Luka Jovanović
Luka Jovanović

Kako navodi, Milićevljev jatak, koji je iste večeri priveden s njim, a zatim i pušten na slobodu, odranije je poznat istražiteljima po trgovini drogom.Milićevu je istakla viza, ali se on u stanici policije uplašio da će biti uhapšen zbog narkotika. Zbog toga je pao na kolena i molio da provere njegov identitet - dodaje naš sagovornik. Po svemu sudeći, procenio je da mu je bolje da bude izručen Srbiji zbog izazivanja nesreće u kojoj je nastradao Luka nego da rizikuje da ga Kinezi eventualno zadrže zbog droge.- U policiji je utvrđeno da je za Milićevim srpska policija raspisala poternicu, pa je zadržan u pritvoru u ovom gradu. Pošto je utvrđen njegov identitet, o hapšenju je obaveštena i naša država - objašnjava sagovornik upoznat sa istragom.Kako saznajemo u MUP, izručenje Milićeva moglo bi da se očekuje uskoro.- U dogovoru s kineskim vlastima, procedura za njegovo izručenje već je pokrenuta - rečeno je Kuriru u vrhu MUP.

Čeka ga pritvorIZ KINESKOG U SRPSKI KAZAMATMarko Milićev, kako Kurir nezvanično saznaje, čim bude izručen, biće izveden pred sudiju za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda.- Njemu je pritvor već određen, pa bi pred sudijom trebalo da se izjasni o tome gde se skrivao. Takođe, ima pravo da zatraži njegovo ukidanje, ali je malo verovatno da bi taj zahtev mogao da bude ispunjen - kaže za Kurir izvor iz suda i objašnjava da će tek posle ovoga on biti izveden na saslušanje pred tužiocem.

Šendžen - industrijsko srce kine- grad se nalazi na jugu provincije Guangdong- u njemu živi oko 15 miliona stanovnika- jedan je od najvećih industrijskih centara sveta sa više od 120.000 fabrika- veliki broj stranaca radi u ovom gradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track