Pritvor zbog šverca sedmorice Ilegalaca
Foto: KURIR

Ileegalci

Pritvor zbog šverca sedmorice Ilegalaca

Crna Hronika -
Vranjska policija uhapsila dvojicu mladića koji su pokušali šverc sedmorice ilegalaca

PREŠEVO - Policija u Preševu podnela je krivične prijave protiv dve osobe iz sela Aliđerce zbog sumnje da su neregistrovanim vozilom pokušali krijumčarenje sedam ljudi iz Avganistana i jednog iz Iraka, saopštila je Policijska uprava u Vranju.

Kako je saopšteno, prijave protiv Jetona A.(21) i Škodrana S.(22) podnete su Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju. Sumnja se da je Jeton A. u petak, 16. marta, neregistrovanim vozilom, na kome je stavljena jedna registarska tablica sa nemačkog područja, a koje je nabavio Škodran S. prevozio sedam državljana Avganistana i jednog državljanina Iraka, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, sumnja se da ih je Jeton A. prevozio od sela Miratovac, u opštini Preševo, do mesta Levosoje u opštini Bujanovac.

Osumnjičeni Jeton A. je predat istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju, koji mu je odredio pritvor do mesec dana, dok se Škodran S. nalazi u bekstvu i za njim se traga.

Strani državljani su zbog nedozvoljenog prelaska državne granice između Makedonije i Srbije i nezakonitog boravka, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, privedeni prekršajnom sudiji u Preševu. Prekršajni sudija je šestorici stranih državljana izrekao kazne zatvora u trajanju od po devet dana, a dvojici opomenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track