Dečak se ubio zbog duga od 500 evra

Tragedija kod Aleksinca

Dečak se ubio zbog duga od 500 evra

Crna Hronika -
Nikola V. (16) upucao se lovačkom puškom u šupi pošto je dobio preteće poruke od vršnjaka Nikole Đ. i Milana P., koji su kasnije uhapšeni

NIŠ - Tragično!Šesnaestogodišnji Nikola V. iz sela Rutevac kod Aleksinca ubio se u petak u šupi u dvorištu porodične kuće! On je iz lovačke puške pucao u sebe.Posle stravične tragedije, policija je uhapsila dvojicu Nikolinih vršnjaka Nikolu Đ. i Milana P. zbog sumnje da su pokušali da mu iznude novac i da se zbog toga ubio.

- Do njih se došlo pregledom listinga na mobilnom telefonu. Poruke su bile preteće. Pisalo je da se „ne šali s njima” i da hitno vrati dug od 500 evra, odnosno oko 50.000 dinara, koliko je navodno pozajmio na kamatu od njih. Posle saslušanja, istražni sudija za maloletnike odredio im je pritvor - kaže izvor Kurira.Dragan Petković, direktor Srednje tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijeviću Aleksincu, kaže za Kurir da su trojica tinejdžera bila nerazdvojna:- Celo leto su proveli zajedno. Bili su baš dobri drugovi! Ne mogu da verujem da se ovako nešto desilo - kaže Petković.

Na dan samoubistva Nikola V. nije došao u školu. Umesto njega došla je njegova majka, da opravda izostanak. Rekla je da Nikola ima temperaturu i da leži kod kuće.- Kako sam čuo, kad se vratila kući, Nikola Đ. i Milan P. su došli kod nje i rekli da njen sin jednom duguje 23.000 dinara, a drugom 27.000 dinara, i da treba da im vrati taj novac. Odgovorila im je da će razgovarati s njim i da će vratiti dug - kaže direktor Petković.

Kad je majka otišla da potraži sina i porazgovara s njim, našla ga je mrtvog.Dečakov otac je čuo da je nešto puklo u dvorištu dok je kolima prilazio kući. Kad je prišao, video je sina, kome je glava u lokvi krvi ležala na panju. Mislio je da se povredio sekući drva i odmah otrčao do kuće da zove Hitnu pomoć i policiju. Nažalost, kad se vratio, Nikola je već bio izdahnuo.(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track