IZAZIVAO SMRT: Legao na put, automobil ga pregazio bez kočenja!
Foto: Ilustracija

Nesvakidašnja nesreća

IZAZIVAO SMRT: Legao na put, automobil ga pregazio bez kočenja!

Crna Hronika -
Kod boljevačkog sela Krivi Vir smrtno je stradao Ljubiša Jovanović (78). On je istrčao iz kola i legao na put kada su ga ćerka i zet poveli u Beograd. U tom trenutku pregazio ga je Milan Tanasić

BOLJEVAC - Penzioner Ljubiša Jovanović (78), iz boljevačkog sela Krivi Vir, nastradao je u noći između nedelje i ponedeljka, nešto posle ponoći, u nesvakidašnjoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Paraćin - Zaječar. Jovanović je najpre pokušao da iskoči iz vozila u pokretu, za čijim je volanoma bio njegov zet, da bi, kada je ovaj zaustavio vozilo, legao na put. U tom trenutku na starca je „reno senikom“ naleteo Milan Tanasić (48), vojno lice iz Beograda, koji ga je na mestu ubio.

Sve je počelo nešto pred ponoć, kada su Ljubišina ćerka Dušica Dragošan i zet Zlatomir došli u Krivi Vir i starca ubedili da pođe sa njima u Beograd, gde oni stanuju. On je najpre pristao, ali je, čim su izašli iz sela, zatražio da ga vrate kući, rekavši im da „nema šta da traži u Beogradu“.

Kako smo saznali, Zlatomir nije želeo da zaustavi auto, a Ljubiša je pokušao da iskoči iz vozila. To je njegovog zeta i primoralo da zaustavi kola, nakon čega je starac otvorio vrata i istrčao napolje.

- Iako su ćerka i zet pokušali da ga ubede da se vrati u auto, on je im rekao da ga ne diraju, a zatim je legao na suprotnu stranu kolovoza - saznajemo iz istrage.

- Jovanovićev zet je ostao u svom automobilu, kako bi vozače, koji su svakog trenutka mogli da naiđu iz suprotnog smera, ablendovanjem pokušao da upozori da stanu, dok je ćerka molila oca da ustane sa puta i vrati se u kola. U tom trenutku, iz pravca Paraćina, velikom brzinom, naišao je „reno“, čiji je vozač Milan Tanasić, očigledno ne primetivši Zlatomirova upozorenja zbog prebrze vožnje, pregazio Ljubišu.

Tanasiću, koji je ubrzo priveden, posle saslušanja određen je pritvor od 48 sati zbog „teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja“.

Starac već pokušao samoubistvo

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović je prošle godine pokušao da izvrši samoubistvo tako što je sebi zario nož u grudi. On je tada jedva spasen i to samo zahvaljujući brzoj intervenciji lekara.

Reno nije ni kočio, dok nije pregzio Ljubišu

Automobil kojim je upravljao Milan tanasić zaustavio se desetak metara od mesta nesreće. Tragovi kočenja nisu primećeni pre dela puta gde je ležao Ljubiša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja