Bombom na bivšeg obaveštajca OVK

Bombom na bivšeg obaveštajca OVK

Crna Hronika -
Na bivšeg obaveštajca OVK Naima Miftarija nepoznati napadači pokušali atentat bacanjem ručne bombe koja nije eksplodirala
PRIŠTINA – Nepoznati napadači napali su ručnom bombom Naima Miftarija, bivšeg agenta KŠIK i OVK koji jesvedočio o seriji poltičkih ubistava koja je ta služba počinila u periodu između 1999 i 2000 godine.
Ručna bomba nije ejksplodirala već se odbila od prozor Miftarijeve kuće i pala u dvorište.
Napad se dogodio samo nedelju dana pošto je Miftari odgovarao na pitanja dvojice tužilaca Euleksa u vezi sa serijom politički motivisanih ubistava koja su potresala Kosovo 1999. i 2000. godine, kao i svojim vezama sa Kadrijem Veselijem, bivšim šefom ŠIK-a.
Miftari je drugi svedok u istrazi o slučaju "Blace", odnosno ubistvu Ibuša Klokoćija, koga je Miftari pretukao neposredno pre nego što je na još nerazjašnjen način ubijen, objavio je RTS.
"Čuo sam kako puca staklo. Ručna bomba nije eksplodirala... Video sam trojicu mladića kako beže. Mislio sam da su bacili kamen... Tek ujutro sam shvatio da je to bila bomba", rekao je Miftari prištinskim medijima, a prenosi RTS.
Kako prenosi RTS uviđaj policije Euleksa i Kosovske policijske službe pretraživali su dvorište nekoliko sati
Miftari je drugi svedok u istrazi o slučaju "Blace", odnosno ubistvu Ibuša Klokoćija, koga je Miftari pretukao neposredno pre nego što je na još nerazjašnjen način ubijen.
Sva Šikova ubistva
ŠIK je formiran početkom sukoba na Kosovu, uz pomoć istoimene albanske obaveštajne službe, da bi učvrstio lidersku poziciju Hašima Tačija.
Prvo značajno i nikada rasvetljeno ubistvo osoba bliskih DSK-u Ibrahima Rugove jeste smrt Ahmeta Krasnićija, nekadašnjeg pukovnika JNA, koji je ubijen u leto 1998. godine, u Tirani.
Krasnići je bio ključni čovek u formiranju "Oružanih snaga Republike Kosova", FARK, formacije za čije je akcije kosovska vlada u egzilu Bujara Bukošija izdvojila 4,5 miliona dolara i koja je, suštinski, predstavljala ozbiljniog rivala OVK.
Posle Krasnićija, ubijena su još dva lokalna komandanta OVK koji su se, navodno, suprotstavili Tačijevom autoritetu, pisao je kasnije Njujork tajms, objavio je RTS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track