MILIĆEVLJEVA DRUGARICA PRIZNALA: Baš me briga za advokata, hoću sporazum

Tamara Bogdanović prelomila

MILIĆEVLJEVA DRUGARICA PRIZNALA: Baš me briga za advokata, hoću sporazum

Crna Hronika -
Petoro okrivljenih iz slučaja „kantrimen“ zaključilo sporazum s tužilaštvom, jedino je taksista Saša Janković odbio

BEOGRAD - Tamara Bogdanović, saputnica Marka Milićeva (33) u „mini-kantrimenu“ kojim je 25. jula na Brankovom mostu pokosio Luku Jovanovića (21), u poslednjem trenutku odlučila je da prizna krivicu i prihvati da, zato što nije prijavila šta se dogodilo te večeri, 10 meseci provede u kućnom zatvoru.

Tamara Bogdanović 10 meseci kućnog zatvora
Tamara Bogdanović 10 meseci kućnog zatvora

Danas kod sudije- Ne interesuje me više šta priča moj advokat. Odlučila sam, uradiću ono što je najbolje za mene. Dajte da potpišem taj sporazum - prelomila je Tamara Bogdanović iz Novog Sada. Osim nje, kako je za Kurir potvrdio tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu Boris Pavlović, ukupno petoro od šestoro okrivljenih kojima je ponuđena nagodba sklopilo je sporazum s tužilaštvom.- Prema sporazumu, Tamara Bogdanović će dobiti 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković osam, Bojana Petrović četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski po šest meseci kućnog zatvora - potvrdio je tužilac, i objasnio da će oni danas biti izvedeni pred sudiju koji donosi presudu, posle čega bi do početka služenja kazne trebalo da budu pušteni na slobodu.Sporazum od šest meseci kućnog zatvora juče je odbio samo taksista Saša Janković, koji se sumnjiči da je Milićevljeve pomagače te noći vozio od Starog železničkog mosta do Čingrijine ulice.Arogantan- Ne pada mi na pamet da sklapam nagodbu. Nisam kriv, ništa nisam uradio - bio je, kako Kurir saznaje, prilično arogantan Janković. Kako naš izvor navodi, iako je upozoren da u tom slučaju taksi vozilo može da mu bude oduzeto u postupku, ostao je dosledan i arogantan.

Sudska praksaDOBAR POTEZ TUŽILAŠTVAOsumnjičenima koji su juče sklopili nagodbe s tužilaštvom na teret je stavljeno krivično delo neotklanjanje opasnosti, za šta je zaprećena novčana kazna ili zatvor do dve godine zatvora.- Imajući u vidu našu sudsku praksu, može se reći da su pomagači Marka Milićeva dobili prilično velike kazne, naročito ako se u obzir uzme činjenica da su mladi, kao i da nisu ranije osuđivani. Tužilaštvo je napravilo odličan potez - kaže izvor Kurira iz srpskog pravosuđa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track