PORODIČNA TRAGEDIJA: Limar ubio ženu, pa se obesio

Meštani Sente u šoku

PORODIČNA TRAGEDIJA: Limar ubio ženu, pa se obesio

Crna Hronika -
Iskasapio je Jene Patoč (79) sa više uboda nožem usmrtio suprugu Ilonu (59) u spavaćoj sobi, nakon čega je izvršio samoubistvo u dvorištu kuće. Sumnja se da je motiv zločina neverstvo

SENTA - Jene Patoč (79), penzionisani limar iz Sente, izbo je nožem suprugu Ilonu (59), s kojom je skoro četiri decenije bio u braku, nakon čega se obesio o sajlu čekrka iznad radionice u dvorištu porodične kuće u Ulici Ðure Jakšića. Motiv zločina nije poznat, ali veruje se da je Jene sumnjao da ga supruga vara.Stravičan prizor otkrila je policija u sredu uveče, nakon što ih je pozvala Ilonina prijateljica i komšinica Jolan Barši. Njoj je bilo sumnjivo što Ilonu i Jenea nije videla nekoliko dana.Povremeno se svađali- Ilonino krvavo telo, sa više ubodnih rana na grudima, zatekli smo u krevetu u spavaćoj sobi. Pored kreveta je nađeno nekoliko krvavih noževa, među kojima jedan veći kuhinjski. Telo Jenea otkrili smo u dvorištu, iznad njegove radionice. Visio je na sajli čekrka. Sudeći po stanju u kom su bili leševi, tragedija se dogodila pre dva ili tri dana - potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.Komšije koje su se juče okupile ispred njihove kuće bile su u šoku. Kažu da su se Jene i Ilona povremeno svađali, ali ništa više od toga.Prijatelj u šoku- Ništa neuobičajeno nije se desilo proteklih dana. Da nešto nije u redu, shvatio sam kad su u sredu oko 21 sat ispred kuće mojih komšija došli policija i Hitna pomoć. Uviđaj je trajao do tri sata ujutro. Ilona je bila domaćica, a Jene, dok se nije penzionisao pre desetak godina, radio je u radionici fabrike šećera u Senti - kaže prvi komšija Nandor Njilaš.Vest o tragediji teško je podneo Lajoš Husak, koji od ekipe Kurira saznao šta se dogodilo. - Bili smo najbolji prijatelji, poznajemo se više decenija. Poslednji put sam kod njega bio prošle nedelje. On i Ilona tada su bili dobro raspoloženi. - rekao je Lajoš.

Drugi brakŽIVELI ZAJEDNO 40 GODINAIza Jenea i Ilone je po jedan brak.- Zajedno su živeli skoro četrdeset godina i u braku dobili sina i ćerku. Iz prvog braka oboje imaju još po jedno dete. Zaista ne mogu da verujem da je ovo istina - rekao je Lajoš u neverici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track