Najnovije vesti

TUČA U BRANKOVOJ: Ovo je Nemac pretučen na Zelenom vencu!
Foto: Facebook

Nasilje

TUČA U BRANKOVOJ: Ovo je Nemac pretučen na Zelenom vencu!

Crna Hronika
00:00h
Denisa, koji je u Beograd stigao na konferenciju o pravima LGBT populacije, presreli su nepoznati napadači, brutalno ga pretukli, a zatim pobegli

BEOGRAD – Nemački državljanin Denis H. ( 27), koji je rano jutros oko tri časa brutalno pretučen u Brankovoj na Zelenom vencu i dalje je kritičnom stanju.

Denisa, koji je u Beograd stigao na konferenciju o pravima LGBT populacije, presreli su nepoznati napadači, brutalno ga pretukli, a zatim pobegli. Denis H. je u Urgentni centar dovezen sa teškim povredama glave i telesnim povredama, a imao je krvarenja u moždanim ovojnicama. On je odmah po prijemu operisan.

Predstavnica LABRIS-a Jovanka Todorović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekla da se incident dogodio noćas između dva i tri sata u Brankovoj ulici, da je teško povređen nemački državljanin i da je dvodnevna konferencija do daljnjeg otkazana.

"Njegovo stanje je kritično, znamo da ima teška oštećenja mozga", rekla je Todorović i dodala da je imala poziv ministra policije Stefanovića, da se radi na rasvetljavanju ovog slučaja i da je uključena i kriminalistička policija.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najstrože je osudio napad na nemačkog državljanina.

"U našu zemlju i u naš Beograd dobrodošli su svi stranci i ljudi koji donose dobru volju, pozitivnu energiju i svoj novac. Nećemo dozvoliti da se ovakve stvari događaju nekažnjeno i, kao i što smo i do sada uhapsili počinioce najtežih krivičnih dela, isto tako ćemo uhapsiti i napadače na nemačkog državnjanina. Naredio sam intezivnu istragu kako bi se počinoci ovog događaja što pre priveli pravdi. Pored beogradske policije uključio sam u istragu i iskusne profesionalce Uprave kriminalističke policije", izjavio je ministar.

Ambasador Vilhelm: Verujem da će policija učiniti sve da nađe napadača

Nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je danas da je veoma uznemiren vešću o sinoćnjem incidentu u kome je povređen nemački državljanin, ali da veruje da će Vlada Srbije i policija uraditi sve na rasvetljavanju ovog slučaja i da se počinilac što pre nađe.

On je na vanrednoj konferenciji pred početak šetnje LGBT organizacija rekao da se ne zna tačno pozadina ovog dela i da li je prethodno došlo do svađe i zašto je počinilac to uradio.

"Ako je tačno da je napadač rekao da ne želi strance u Srbiji, delo dobija novu dimenziju ksenofobije i mora da se posmatra u drugačijem svetlu", naglasio je ambasador Nemačke.On je dodao da ga je zvao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, da mu je rekao da je veoma uznemiren i da mu je žao zbog incidenta koji se dogodio.

"Ministar policije je rekao da će angažovati specijalne jedinice kriminalističke policije koja radi na rasvetljavanju teških krivicnih dela", rekao je Vilhelm.

On je dodao da je od ministra Nebojše Stefanovića dobio uverenja da će policija uraditi sve da se ovo delo što pre rasvetli, a počinilac uhapsi."Stefanović mi je rekao da je ovo najteže delo u poslednje tri godine kao i da su na tom mestu postavljene kamere, što će policiji olakšati rad", rekao je ambasador.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track