STRAVIČNO: Krv mi se sledila u žilama kada sam ugledao malog Milutina kako zgrčen leži!
Foto: Kurir štampano

Audi pregazio Obrada Ćirovića i njegovog sina (5)

STRAVIČNO: Krv mi se sledila u žilama kada sam ugledao malog Milutina kako zgrčen leži!

Crna Hronika -
Jeziv prizor: Opipao sam mu puls, ali otkucaja nije bilo. Obradu je krv curila iz usta, priča očevidac nezapamćene nesreće u selu Vitanovac kod Kraljeva

KRALJEVO - Izlazio sam iz kafane kad sam začuo jauke: „Neko nam ubi Obrada!“ Sledila mi se krv u žilama! Obrad je ležao na putu, a njegov sinčić, zgrčenog tela, na nekih pet metara od oca. Pritrčao sam da im pomognem, ali bilo je kasno... Strašniju sliku nisam video...Ovo je za Kurir ispričao Žarko Jevtović (55), očevidac nesreće u kojoj su poginuli Obrad Ćirović (49) i njegov petogodišnji sin Milutin iz sela Godačica. Njih je „audijem“, u nedelju oko 19.35 sati u selu Vitanovac kod Kraljeva, u punoj brzini pregazio Jovica L. (29) iz sela Velika Drenova. S njim u kolima bili su supruga i deca.

Bili na veselju... Put na kome se dogodila nesreća
Bili na veselju... Put na kome se dogodila nesreća

Otrgao se iz ruku- Dečak nije imao vidljive povrede. Opipao sam mu puls, ali otkucaja nije bilo. Obradu je krv curila iz usta... Iza njih je bio „audi“ s razbijenom šoferšajbnom i ulubljenom haubom - kaže potreseni Jevtović, inače komšija porodice Ćirović.Prema njegovim rečima, Obrad je tog dana sa sinom Milutinom i ćerkom Jelisavetom bio na proslavi punoletstva sina svoje komšinice u kafani „Kvin“.- Obrad se veselio i naručivao pesme, ali nije pio. Mališan je nosio novac muzičarima i cupkao uz svaku pesmu. Njegova sestra prva je ustajala da igra u kolu. Svi su bili veseli - priča komšija Žarko. Malom Milutinu u jednom trenutku se pripiškilo, ali u toaletu u restoranu bila je velika gužva.- Zato je Obrad sinčića odveo napolje, na parking pored njihovih kola. Međutim, kad su hteli da se vrate, Milutin se otrgao iz očevih ruku, a Obrad je potrčao da ga sustigne. U tom trenutku na njih je naleteo „audi“, koji se pojavio niotkud - pričaju rođaci unesrećene porodice.

Pod sedativima... Majka Marina
Pod sedativima... Majka Marina

Mali naslednikKako je utvrđeno na uviđaju, od siline udara mali Milutin i njegov otac odleteli su više od 30 metara!- Udar je bio toliko jak da su Obradu ispala dokumenta iz džepa. Odleteo je 30 metara, a Milutin pet metara dalje. Dečaku su spale sandalice, dok je na mestu nesreće nađena i cipela njegovog oca - kažu rođaci, i dodaju da je Hitna pomoć brzo stigla, ali da su otac i sin već bili mrtvi.Inače, mali Milutin bio je treće dete u porodici Ćirović. Obrad i njegova supruga Marina imaju dve ćerke, Jelisavetu i Mariju, koje završavaju osnovnu školu.- Dugo su čekali i u poznim godinama dobili su Milutina, naslednika loze. Dali su mu ime po Obradovom ocu - pričaju komšije, dodajući da je dečakova majka Marina ceo dan bila pod sedativima.

Gosti umalo linčovali vozača „audija“NEĆU DA BEŽIM, KRIV SAMGosti koji su bili na proslavi punoletstva posle nesreće hteli su da linčuju vozača „audija“.- Opkolili su ga i nazivali pogrdnim imenima. Srećom, preovladao je razum. Odustali su od namere da ga linčuju kad je vozač, stojeći pored kola, rekao: „Ne pomeram se odavde, ja sam to uradio!“ - priča Žarko Jevtović.Vozač „audija“ je uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje. Krv mu je uzeta na analizu, kako bi se utvrdilo da li je pio.

Domaćin za primerCELO SELO ŽALIObrad je, kažu meštani Godačice, bio omiljen u selu, dobar domaćin, komšija i prijatelj.- Njegov dragstor preko puta škole uvek je bio pun dece. Davao je komšijama robu na veresiju, a deci delio slatkiše. Svi su ga voleli, bio je ugledan i vredan poljoprivrednik i trgovac. Celo selo žali za njim i njegovim sinom - kaže komšija Ljubiša Miletić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track