NAPADAČ NA NEMAČKOG DRŽAVLJANINA: J...ću mater strancima, moj grad smrdi od njih
Foto: Kurir štampano

Saslušani osumnjičeni za napad na Denisa Honiga

NAPADAČ NA NEMAČKOG DRŽAVLJANINA: J...ću mater strancima, moj grad smrdi od njih

Crna Hronika -
Ovo je siledžija Stefan V. (22) izgovorio nekoliko trenutaka pre nego što je pesnicom udario nemačkog državljanina na Zelenom vencu

BEOGRAD - Krenuli smo kući, ali je Stefan u jednom trenutku zastao i rekao: „J... mater strancima, moj grad smrdi od njih! Nakon toga je prišao tom momku i udario ga.“Ovo je, kako Kurir nezvanično saznaje, juče na saslušanju kod zamenika višeg tužioca ispričao Miloš L., jedan od trojice mladića uhapšenih zbog napada na nemačkog državljanina Denisa Honiga na Zelenom vencu tokom vikenda.Miloš je ispričao da je te večeri sa Stefanom i trećim osumnjičenim, Ilijom V., bio na rođendanu, posle kojeg su svratili na Zeleni venac da pojedu pljeskavicu. On je ispričao da jeste bio prisutan, ali ne samo da se nije tukao već je pokušao da pomogne povređenom Nemcu.- Dok smo stajali, čuli smo kako ti mladići govore na nemačkom. To je iz nekog razloga zasmetalo Stefanu. Ipak, krenuli smo kući, ali je Stefan tada zastao. Opsovao je glasno i vratio se, a onda pesnicom udario tog mladića. Nakon toga je pobegao, a mi smo ostali da pomognemo - ispričao je, navodno, osumnjičeni Miloš L.Inače, prema saznanjima Kurira, Miloš L. je sin Ljubiše Linda zvanog Čombe, koji je prošle godine uhapšen zbog izbegavanja višegodišnje kazne zatvora zbog proizvodnje droge. Kako je rekao na saslušanju, uhapšen je upravo nakon što se vraćao iz posete ocu, koji kaznu služi u zatvoru Zabela.Slično je na saslušanju ispričao i osumnjičeni Ilija V.- Znao sam da su stranci jer su razgovarali na nemačkom jeziku. Sećam se da mi je Stefan u jednom momentu rekao: „Vidi ove feminizirane strance, šta oni hoće?!“ Tada sam mu rekao da moram da krenem kući jer sam video da će biti problema. On je ušao u raspravu s jednim od njih koji je govorio srpski. Čuo sam kad je rekao: „Šta je, šta hoćete, imate problem?“, i tada ga je udario - ispričao je Ilija V.

Oporavlja seDENISA POSETILI RODITELJIDenisa Honiga, kako Kurir saznaje, i juče su u Urgentnom centru posetili roditelji. Oni nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima jer se, kako su rekli, plaše za svoju bezbednost.- Oni su i dalje u šoku. Ne mogu da veruju šta se desilo, ali su veoma zadovoljni radom naših lekara i policije - kaže izvor Kurira.(D. T.)

Iskaz Stefana V.PRAVDAO SEPIJANSTVOMJedan od tih mladića je oteo metlu radnici kioska i počeo da maše njom. Mislio sam da hoće da joj se podsmeva i doviknuo sam mu da joj vrati i tada se to dogodilo - ispričao je Stefan V. On je dodao da nije znao da su u pitanju stranci i da je te večeri bio pijan.- Uplašio sam se jer sam znao da sam napravio problem i zato sam pobegao - rekao je Stefan V.

Mučki napad1 Miloš L. i Ilija V., drugovi napadača2 Stefan V. nasrnuo na Honiga3 Honigov prijatelj4 Denis Honig nokautiran od udarca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track