ALARMANTNO: Srpski narko-karteli kontrolišu Ameriku!
Foto: Kurir Štampano

Policija u Boliviji nemoćna u borbi protiv dilera

ALARMANTNO: Srpski narko-karteli kontrolišu Ameriku!

Crna Hronika -
Klanovi iz Srbije su vrlo organizovani i gotovo vojnički ustrojeni, preuzeli su primat u međunarodnoj trgovini drogom, rekao je ekspert Haime Antezana

SANTA KRUZ - Policija u Boliviji nemoćna je u borbi protiv srpskih narko-kartela koji već godinama kontrolišu tržište narkotika u ovoj zemlji, ali i u nekoliko susednih zemalja, javili su mediji u Boliviji.

- Inspektori su nedavno došli do informacije da se u gradu Santa Kruz de la Sijera nalazi veliki broj Srba, među kojima su i oni za koje se zna da trguju narkoticima. Ipak niko nije uhapšen - pišu mediji.Poslovi s MeksikancimaSrpska narko-mafija odavno je preuzela tržište droge u Boliviji, ali i u Peruu, gde sarađuju uglavnom s meksičkim dilerima. Haime Antezana, ekspert za borbu protiv narko-kartela, kaže da je policiji odavno poznata ova veza i da su srpski narko-karteli u ovom trenutku najjači u Južnoj Americi.- Reč je o vrlo organizovanim, gotovo vojnički ustrojenim srpskim narko-klanovima, koji su u ovom trenutku preuzeli primat u međunarodnoj trgovini droge. Trenutno na području Perua i Bolivije postoji dvadesetak narko-kartela, a srpski je najjači. Bolivija je centar iz kog organizuju trgovinu narkoticima i drogu prebacuju u Brazil, a odatle za Evropu - rekao je Antezana.Bolivijska televizija u jednom od svojih priloga posvetila je veliku pažnju sprskim narko-kartelima, a podsetili su i na slučaj bivšeg košarkaša Crvene zvezde Nikole Radojičića (27), koji je uhapšen u Peruu zbog šverca kokaina vrednog 150.000 evra.Kobni dugoviAntezana podseća da su, osim što sarađuju, srpski i meksički dileri često u sukobu, što je rezultiralo likvidacijom dvojice Srba.- Jedan od njih je Goran Stavrić, koji je ubijen najverovatnije zbog toga što je meksičkim narko-dilerima dugovao veću količinu novca - rekao je Antezana. (Z. S. - A. V.)

LIKVIDACIJE6. jul - Ubijen Goran StavrićSrpskog državljanina Gorana Stavrića (41), zvanog Kljuki i Frederiko, dvojica napadača izrešetala su sa deset hitaca u centru Lime. Policija je saopštila da se kao motiv likvidacije ispituju saznanja da je Stavrić ostao dužan novac narko-kartelima. Stavrić je u Srbiji odslužio 13 godina zatvora kao pripadnik takozvanog eskadrona smrti Marinka Magde.

14. jul - Ubijen Goran PopovićGoran Popović (39) ubijen je u Santa Kruzu u Boliviji dok je sedeo u internet kafeu. Napadač je ispalio tri hica u glavu i telo nekadašnjem pripadniku „tigrova“ Željka Ražnatovića Arkana i „crvenih beretki“, za koga se sumnja da je sarađivao s vodećim narko-kartelima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja