Bivši šef SBPOK štitio Miškovića?
Foto: Beta

Novi detalji iskaza Slobodana Radulovića

Bivši šef SBPOK štitio Miškovića?

Crna Hronika -
Vlasnik „Delte“ i ceo državni aparat koji je radio za njega bili su mi za vratom, navodno rekao bivši direktor „C marketa“

BEOGRAD - Slobodan Radulović (71), bivši direktor „C marketa“, ispričao je tokom saslušanja u policiji da je Miroslava Miškovića od istrage o tome kako je prevario male akcionare ovog trgovinskog lanca godinama štitio bivši načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Mladen Spasić!- Mišković i ceo državni aparat koji je radio za njega bili su mi za vratom - navodno je rekao bivši direktor „C marketa“.Dogovor s PavlovićemRadulović je, kako je Kurir pisao, na saslušanju optužio Miškovića i Milana Beka da su u dogovoru s advokatom Brankom Pavlovićem prevarili male akcionare i tako kupili „C market“ ispod cene. Međutim, istraga o tome, navodno, dosad nije bila pokrenuta jer je Miškovića štitio tada prvi čovek SBPOK.

Optužen... Miroslav Mišković
Optužen... Miroslav Mišković

- Radulović je, kao što je poznato, iz zemlje pobegao 2006. godine, pošto je optužen da je kao član stečajne mafije oštetio „C market“ za 30 miliona evra. Pošto je lociran u Španiji, logičan sled bio je njegovo hapšenje i izručenje Srbiji, međutim za osam godina to se nije dogodilo. Zasluge za to pripadaju upravo Spasiću - kaže naš sagovornik.Kako objašnjava, Spasić je tako pokušavao da spreči da Radulović ispriča istražiteljima kako je Mišković opljačkao Srbiju.Zavlačio Špance- Španske vlasti tražile su u više navrata od naših istražnih organa da dostave dokumentaciju o postupku koji se vodi protiv Radulovića. To je praktično bio preduslov da on bude izručen. Međutim, Spasić je to stopirao, pa je Radulović tek sad dobio priliku da svedoči - navodi naš sagovornik.(D. L.)

Dva dana saslušavanRADULOVIĆ PLAKAOSlobodan Radulović, kako saznajemo, saslušavan je u svojstvu građanina, dva dana po četiri sata.- Bio je izuzetno potresen, plakao je dok je govorio o svemu kroz šta je prošao. Više puta je ponovio da ima samo jedan cilj - a to je da skine ljagu s imena svojih ćerki - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track