BOSANAC ZASPAO ZA VOLANOM: Probudio se u reci sa 26.000 litara gaziranog soka!
Foto: ORF.at

Austrijanci u šoku

BOSANAC ZASPAO ZA VOLANOM: Probudio se u reci sa 26.000 litara gaziranog soka!

Crna Hronika -
Bosanski državljanin Braslav Bosanac probudio se u reci gaziranog soka kada je zaspao za volanom zbog čega je njegov kamion cisterna izletela sa puta i završila u reci Grau kod Klagenfurta

KLAGENFURT - Bosanski državljanin Braslav Bosanac (35) koji je vozio kamion u Austriji izlio je u reku Gurk 26.000 litara gaziranog soka kada je slupao kamion, pošto je zaspao za volanom.

Braslav je u nesreći pretrpeo povrede zbog čega je završio u bolnici sa ozbiljnim, ali ne i sa povredama opasnim po život. Reka Gurk koja se nalazi u blizini Klagenfurta, a u koju su izlivene hiljade litara gazirane tečnosti, pretvorila se u " džinovsko gazirano piće".

Foto: ORF.at
Foto: ORF.at

Nesreća se dogodila kada je kamion cisterna izleteo sa puta i završio je u reci, a iz cisterne je posle prevrtanja počela da isitče gazirana tečnost u reku. Policija je utvrdila da je vozča Braslav Bosanac zaspao za volanom zbog čega je došlo do izletanja i prevrtanja vozila piše Daily mail.

Naime stručnjaci su posle uviđaja zaključili da će isticanje gazorane tečnosti u reku Gurk prouzrokovati značajni ekološki problem. Stručnjaci posebno upozoravaju da posebnu opasnost osim gazirane tečnosti predstavlja mogućnost da se gorivo iz kamiona izlije u reku.

Foto: ORF.at
Foto: ORF.at

Bez obzira na sve opasnosti, verovatno će biti potrebno nekoliko dana da se kamion ukloni iz reke, a za realizaciju ovog posla potreban je dizalica teška 350 tona.

( Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja