SAHRANJEN UČENIK KOJEG JE UBIO GOL: Tijana, ne plači, bata je s anđelima

Tuga do neba u Knjaževcu

SAHRANJEN UČENIK KOJEG JE UBIO GOL: Tijana, ne plači, bata je s anđelima

Crna Hronika -
Majka Maja tešila ćerku Tijanu, koja je sve vreme plakala za mlađim bratom, koji je poginuo kad je na njega pao gol u školskom dvorištu

KNJAŽEVAC - Tijana, nemoj da plačeš, tvoj bata je sada s anđelima! Vidiš, kćeri, da je i bog zaplakao za našim Savom.Jecaji majke Maje odjekivali su grobljem na kojem je juče sahranjen dvanaestogodišnji Sava Stevanović, koji je poginuo u subotu uveče kad je na njega na igralištu Tehničke škole u Knjaževcu pala stativa. Iznemogla od tuge i bola, po kiši koja je neprestano lila, ona je grlila i tešila ćerku Tijanu, koja je sve vreme plakala za mlađim bratom.

Suze za Savom... Drugovi nastradalog dečaka
Suze za Savom... Drugovi nastradalog dečaka

Razredni održao govorMnogobrojna rodbina, prijatelji, komšije i školski drugovi nastradalog Save okupili su se juče u domu porodice Stevanović. Odatle je povorka od nekoliko stotina ljudi ispratila nesrećnog dečaka do njegove večne kuće.- Ovo je događaj koji izaziva muk. Neka nam Savo ostane u najboljoj uspomeni, sećajmo ga se iz trenutaka sreće koje smo proveli s njim, dobrim drugom, marljivim đakom i sportistom koji je mnogo obećavao. Na ovaj način u ime svih nas želim da porodici izrazim saučešće, a njega neka anđeli čuvaju - rekao je Savin razredni starešina Ivica Mišić, koji se u svoje i u ime Savinih drugova iz OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“ zauvek oprostio od mališana.

Oproštaj... U povorci je bilo nekoliko stotina ljudi
Oproštaj... U povorci je bilo nekoliko stotina ljudi

Dok je mali kovčeg spuštan u raku, grobljem su odjekivali jauci neutešne rodbine. Mališan je sahranjen pored oca Nebojše, koji je pre nekoliko godina poginuo u saobraćajnoj nesreći.- Nebojša, čuvaj nam Savu! Ne plaši se, sine, tvoj tata će biti uz tebe - plakala je neutešna rođaka.Ubila ga prečkaSava Stevanović poginuo je u subotu oko 17.30 dok se igrao na igralištu Tehničke škole u Knjaževcu. Dečak je igrao fudbal s drugovima, a onda se uhvatio za prečku gola. Stativa je tad pala na Savu i ubila ga.

Negira krivicu... Ljiljana Žikić
Negira krivicu... Ljiljana Žikić

Direktorka ŽikićŠKOLA JE BEZBEDNADirektorka škole Ljiljana Žikić tvrdi da njena škola, prema oceni Ministarstva prosvete, ima najvišu ocenu za bezbednost.- Mnogo mi je teško i reči mi zastaju jer je reč o detetu iz komšiluka čijoj porodici izražavam najdublje saučešće, ali moram da kažem da se ovako nešto nikada ovde nije desilo i nismo mogli da predvidimo. Dvorište smo obezbeđivali kapijama i zatvarali ih lancima i katancima. Međutim, katanci su česti i brzo razbijani i dvorište je ostajalo otvoreno - kaže Ljiljana Žikić.IstragaKRIVIČNA PRIJAVA PROTIV DIREKTORKEKako Kurir saznaje, knjaževačka policija juče je podnela krivičnu prijavu protiv direktorke Tehničke škole Ljiljane Žikić i Vojkana Jelenkovića, zaduženog za bezbednost i zdravlje učenika. Njima se na teret stavlja krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Oni su osumnjičeni jer stative na školskom golu nisu bile pričvršćene i samim tim nisu bile bezbedne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track