Amandman: Kastracijom protiv silovatelja i pedofila
Foto: Fonet

Predlog zakona danas u Skupštini Srbije

Amandman: Kastracijom protiv silovatelja i pedofila

Crna Hronika -
Medicinska kastracija podrazumeva da se osuđenicima na svakih šest meseci daju injekcije, kaže poslanik Dušan Milisavljević

BEOGRAD - Dušan Milisavljević, profesor Medicinskog fakulteta u Nišu i narodni poslanik, danas će Skupštini Srbije predati predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika koji se odnosi na medicinsku kastraciju i obavezno psihijatrijsko lečenje pedofila i silovatelja.Kazne su blage- Predlog zakona se odnosi i na silovatelje povratnike. Ova inicijativa je moja želja kao lekara da se ovaj problem otvori u društvu i da se nađe način da se povećaju sankcije pedofilima i silovateljima. Svakog meseca smo svedoci stravičnih događaja u kojima su žrtve deca i žene - objašnjava Milisavljević za Kurir.On dodaje da su zatvorske sankcije blage, kao i da su pedofili i silovatelji psihijatrijski bolesnici koji moraju da se leče.- Predlažem uvođenje takozvane medicinske kastracije i psihijatrijskog tretmana odmah nakon što pedofili završe u ćeliji. Osuđenicima bi se na svakih šest meseci davale injekcije koje bi onemogućavale potenciju. Istovremeno počinje i njihovo psihijatrijsko lečenje, a sud na kraju donosi odluku o tome kad bi trebalo prestati s davanjem injekcija - kaže Milisavljević.Kao u MakedonijiOn dodaje da se sličan zakon primenjuje u Poljskoj i Makedoniji, dok u Nemačkoj pedofil može dobrovoljno da prihvati tretman i da mu se tad smanjuje kazna.Uvođenje medicinske kastracije onemogućilo bi silovatelje povratnike poput Darka Kostića (39), osumnjičenog za zversko ubistvo Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, da ponove ovako stravične zločine. Inače, Kostić će uskoro biti prebačen u zatvorsku bolnicu na psihijatrijsko veštačenje. Za to vreme porodica ubijene devojke i dalje veruje da je ona živa, i odbija da preuzme telo devojčice kako bi je sahranili.(Z. N.)

Otklonjena sumnjaGOTOVA DNK ANALIZATelo Ivane Podraščić nađeno je zakopano u dvorištu napuštene kuće u Rakovici. Iako porodica Podraščić odbija da poveruje da je njihova ćerka silovana i ubijena, DNK analizom, koja je juče završena u Institutu za sudsku medicinu, potvrđeno je da je devojčica čiji su ostaci nađeni Ivana Podraščić.InicijativaTREĆA SRBIJA ZA KASTRACIJUStranka Treća Srbija još u martu ove godine izašla je s predlogom zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika kojim bi se uvela primena doživotne hemijske kastracije kao vida kažnjavanja i nakon odslužene kazne za silovatelje povratnike i serijske silovatelje, kao što je to slučaj s pedofilima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track