Diskoteka Kontrast nije imala dozvolu za rad
Foto: BETA

Novi Sad

Diskoteka Kontrast nije imala dozvolu za rad

Crna Hronika -
Objekat nije imao upotrebnu dozvolu ni za rad, ni za protivpožarnu zaštitu, izjavio Predrag Marić

NOVI SAD - Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da prema informacijama policije vlasnik diskoteke "Kontrast" nije imao upotrebnu dozvolu za rad.

"Upotrebnu dozvolu izdaje nadležni sekretarijat u lokalnoj samoupravi. Objekat nije imao upotrebnu dozvolu ni za rad, ni za protivpožarnu zaštitu", izjavio je Marić za Radioteleviziju Vojvodine. On je rekao da je potrebno da se preispita sva dokumentacija vezana za ovaj slučaj i koje su mere naložene, jer je klub "Kontrast" bio u fazi legalizacije.MUP je danas saopštio da je forenzičkom obradom izgorele diskoteke "Kontrast" u kojoj je juče život izgubilo šest osoba, utvrđeno da su požar izazvale neispravne električne instalacije ispod drvene bine.

Zbog osnovane sumnje da nisu sproveli zakonske mere zaštite od požara i da su time počinili teško delo protiv opšte sigurnosti, policija je juče uhapsila vlasnika diskoteke Alojza G. (68) i zakupce Slavišu S. (46) i Dejana R. (36). Njima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, a prema najavama iz Višeg suda u Novom Sadu oni će sutra biti sprovedeni istražnom sudiji koji će doneti odluku o eventualnom otvaranju istražnog postupka.

U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde. Poginula je i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25). U požaru su lakše povređeni Vesna Ignjatović (29), Nevena Grbić (26), Maja Blagojević (24) i Siniša Radojević. Zbog pogibije šestoro mladih ljudi u Novom Sadu je danas počela trodnevna žalost.

Uhapšen i Miroslav P.

Novosadska policija privela je Miroslava P. (50) iz Gospođinaca, zbog sumnje da je saizvršilac u krivičnom delu izazivanje opšte opasnosti u diskoteci "Kontarst", izjavila je portparol Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić.

Miroslavu P. je određena mera zadržavanja od 48 sati, rekla je Tomićeva agenciji Tanjug.

Ona je dodala da se Miroslav P. tereti kao saizvršilac u krivičnom delu izazivanja opšte opasnosti u diskoteci "Kontarst", zbog čega su već uhapšeni vlasnik diskoteke Alojz G. (68) i dvojica zakupaca, Slaviša S. (48) i Dejan R. (36).

Vlasnik diskoteke i dvojica zakupaca diskoteke, u kojoj je u požaru nastradalo šestoro mladih, sutra će biti privedeni na saslušanje dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track