IZA REŠETAKA ZBOG MITA: Zapošljavala preko veze, sređivala invalidske penzije

Korupcija u Kliničkom centru Niša

IZA REŠETAKA ZBOG MITA: Zapošljavala preko veze, sređivala invalidske penzije

Crna Hronika -
Sumnja se da je M.M. (45), koja je zaposlena u Kliničkom centru tražila i primila novac u iznosu od 13.000 evra kako bi, koristeći svoja poznanstva u zdravstvu, zaposlila rođaku osobe koja je dala novac, saopštili su iz policije

NIŠ - Policija je uhapsila tri osobe iz Niša zbog sumnje primanja i davanja mita od kojih je jedna zaposlena u Kliničkom centru u Nišu, saopštila je večeras Policijska uprava u tom gradu.

Sumnja se da je M.M. (45), koja je zaposlena u Kliničkom centru tražila i primila novac u iznosu od 13.000 evra kako bi, koristeći svoja poznanstva u zdravstvu, zaposlila rođaku osobe koja je dala novac, saopštili su iz policije.

Osumnjičena je još od dve osobe trazila i primila novac u iznosu od ukupno osam hiljada evra uz obećanje da će posredovati i omogućiti ostvarivanje prava na invalidsku penziju, navode iz policije.

Zbog sumnje da je dala mito uhapšena je V.J.(50), kažu u policiji i dodaju da se sumnja da je ona tokom avgusta i septembra ove godine dva puta dala novac M.M. u ukupnom iznosu od tri hiljada evra kako bi joj pomogla da ostvari pravo na invalidsku penziju.

Zbog sumnje da je dao mito uhapšen je S.M.(49) koji je, kako se sumnja, tokom aprila i maja ove godine dva puta dao novac M.M. u ukupnom iznosu od pet hiljada evra kako bi ova pomogla u ostvarivanju prava na invalidsku penziju, navode iz policije.

Po nalogu višeg javnog tužioca u Nišu osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Policija je danas saopštila je da je privela lekara Kliničkog centra M.S. (55) zbog sumnje da je od pacijenta zahtevao i primio novac da bi ga operisao.

Sumnja se da je M.S. tražio novac u iznosu od 250 do 450 evra i da je u svojoj privatnoj ordinaciji zahtevao, a zatim i primio 300 evra da bi pacijenta operisao u Kliničkom centru, navode iz policije. Osumnjičenom je takođe određena mera zadržavanja do 48 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track