Ubili ste šestoro dece!

Zašto niko nije reagovao na prijave?!

Ubili ste šestoro dece!

Crna Hronika -
Protiv vlasnika "Kontrata" Alojza G. (68) podnete dve prijave po Zakonu o zaštiti od požara. Prva je odbačena zato što je, navodno, kasno podneta, a druga zato što je bila neosnovana

NOVI SAD - Zakasnili s reakcijom!Požar u diskoteci „Kontrast“ izbio je zbog neispravnih električnih instalacija ispod drvene bine, utvrdili su veštaci Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP Srbije!

- Prilikom utvrđivanja uzroka požara istražitelji su uzeli u obzir i izjave svedoka, koji su rekli da su dve od četiri igračice koje su se, zajedno s muzičarima i pevačicom Anom Bebić, u trenutku izbijanja požara nalazile na bini vrtele prskalice. Jednoj od devojaka prskalica je ispala i pala na zadnji deo bine. Ta činjenica nije zanemarena, ali uzrok požara definitivno je loša instalacija, a problematično je i to što nije na vreme dojavljeno vatrogascima - saznaje Kurir iz izvora bliskog istrazi.

Isti izvor kaže da su neki pokušali da sami ugase vatru aparatom, koji nije baždaren i nije bio ispravan.

- Tragedija se mogla izbeći i da je neko od zaposlenih na vreme rekao gostima da napuste lokal. Definitivno je najveći problem vreme koje je proteklo dok vatrogasci nisu bili obavešteni - kaže sagovornik Kurira.

- Saslušani su i privedeni vlasnik „Kontrasta“ Alojz G. (68) i zakupci Slaviša S. (48) i Dejan R. (36). Oni su rekli da su preduzeli sve mere zaštite od požara i da poseduju neke dozvole - rekao je izvor Kurira.

Slađana Stojanović

Obaveze poslodavca1.Donošenje pravila zaštite od požara2.Određivanje procesa zaštite3.Izrada uputstva za detaljan plan evakuacije4.Obezbeđivanje adekvatnih protivpožarnih aparata5.Sprovođenje obuke zaposlenih6.Provera veština i znanja iz oblasti protivpožarne zaštite na svake tri godinePoziv vatrogascimaIzvor Kurira kaže da su vatrogasce o požaru obavestile prijateljice nastradale Milene Dalmacije!- Milena je u diskoteci bila sa tri drugarice, od kojih su dve, u momentu kad je izbila vatra, izašle iz diskoteke i krenule ka Tvrđavi. Međutim, posle samo dva-tri minuta Milena je pozvala jednu od njih i rekla im da zovu vatrogasce i Hitnu pomoć jer ih ne zovu ljudi iz diskoteke, a gosti nisu mogli da dišu od dima. Te dve devojke odmah su pozvale vatrogasce, a onda i Milenu, čiji je telefon zvonio, ali ona je već bila mrtva - saznajemo nezvanično.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track