(VIDEO) PLJAČKA NA AERODROMU: Kradljivac pištolja plakao u policiji!

Saslušan pljačkaš magacina na aerodromu „Nikola Tesla“

(VIDEO) PLJAČKA NA AERODROMU: Kradljivac pištolja plakao u policiji!

Crna Hronika -
Ukrao sam oružje, ali nisam znao kako da ga prodam i kome. Posle sam hteo da ga vratim, ispričao osumnjičeni Nenad Cicović

BEOGRAD - Ja sam u julu ukrao oružje iz magacina aerodroma „Nikola Tesla“! U to vreme sam bio u teškom psihičkom stanju jer mi je umro otac i brat mi je bio povređen u udesu. Znao sam da je na paletama oružje i uzeo sam dve kutije!Ovo je, kako Kurir saznaje, na saslušanju u tužilaštvu rekao magacioner Nenad Cicović (24), koji se sumnjiči da je iz carinskog skladišta na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu ukrao 20 pištolja „CZ 999“. On je oružje zakopao u šumi u naselju Crvenka kod Borče.

Na radnom mestu... Nenad Cicović
Na radnom mestu... Nenad Cicović

Kolege spavale- Bio sam u noćnoj smeni s petoricom kolega, koji su spavali. Tad sam uzeo dve kutije sa oružjem. Znao sam da neću moći da ih iznesem na glavni izlaz zbog toga što je tamo postojao metal-detektor, pa sam kutije, jednu po jednu, izneo kroz otvor za utovar robe i ostavio ih kod kontejnera. Kutije sam stavio u kesu i po završetku smene sam ih autobusom odneo do kuće - navodno je rekao Cicović.On je potom kupio ašov i plastičnu kutiju.- Prebacio sam pištolje iz sanduka u plastičnu kutiju, a onda kutije zakopao u šumi u Crvenki - ispričao je magacioner.Cicović je u tužilaštvu rekao da se ubrzo pokajao zbog krađe.- Planirao sam da vratim oružje, ali nisam znao kako, nisam hteo da neko otkrije da sam ga ukrao. Nisam hteo da prodam oružje i kajem se zbog svega što sam uradio - navodno je rekao Cicović.Da je oružje nestalo s palete, otkriveno je u sredu uveče, kad su posrednici u prodaji, radnici „Jugoimporta SDPR“, došli da ga preuzmu. Beogradska policija je odmah krenula u potragu za kradljivcem i za samo 24 sata rasvetlila slučaj.

Našli pištolje... Policija iskopala kutije s ukradenim oružjem
Našli pištolje... Policija iskopala kutije s ukradenim oružjem

Odao ga poligraf- Otisci prstiju s lica mesta poklapali su se sa otiscima Cicovića. Nismo odmah posumnjali da je umešan u krađu jer je radio u magacinu. Odveden je na saslušanje u policiju, a inspektorima je postao sumnjiv kad je odbio poligrafsko testiranje! Bio je nervozan, videlo se da nešto krije. Na kraju je poklekao i sve priznao. Počeo je da plače i na kraju priznao gde je sakrio oružje - kaže izvor Kurira.Cicović je u policiji rekao da je planirao da proda oružja.- Hteo sam da ga prodam, ali nisam znao kome. Nisam ja u tim vodama, ne znam kako se i kome „škorpioni“ mogu prodati. Upravo zbog toga sam pištolje mesecima držao zakopane u šumi - rekao je Cicović u policiji, posle čega je u tužilaštvu promenio iskaz i rekao da pištolje nije planirao da proda.

http://www.youtube.com/watch?v=hooEaANql4M

Prekopali šumuJEDVA PRONAŠLI ZAKOPANE PIŠTOLJECicović je oružje zakopao u šumi u naselju Crvenka.- Nije obeležio mesto gde je zakopao pištolje. Policajci su zbog toga imali problema u iskopavanju kutija. Kopali su i kopali, a Cicović nije mogao sa sigurnošću da kaže gde je zakopao oružje. Jedva su ga našli - kaže izvor Kurira.

Određen mu pritvorPONUDIO NAGODBUNenad Cicović je tužilaštvu predložio sklapanje sporazuma o priznanju krivice, o čemu će se naknadno razgovarati. Magacioneru je određen pritvor, a preti mu kazna od jedne do deset godina zatvora. Inače, Cicović je od 2010. bio zaposlen u magacinu preko Omladinske zadruge.

ČinjeniceKAKO JE ORUŽJE ZAVRŠILO U MAGACINU- „Zastava Kragujevac“ je oružje prodala Slobodanu Tešiću- Tešić je oružje potom trebalo da proda Ministarstvu odbrane Libije- dokumentacija nije bila potpuna, zbog čega je oružje ostalo u magacinu- „Zastava“ vraća novac Tešićevoj firmi „Karso limitid“ s Kipra- novi posrednik u prodaji oružja „Jugoimport SDPR“ trebalo je da ga proda u inostranstvo- krađa je otkrivena kad su radnici te firme došli da preuzmu pištolje „CZ 999“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track