BEGUNAC PAO NA DRINI: Naoružani krenuli na izbore u Bosnu!
Foto: Dado Djilas

Zaseda

BEGUNAC PAO NA DRINI: Naoružani krenuli na izbore u Bosnu!

Crna Hronika -
U čamcu kojim su Dalibor L. i Amel S. pokušali da iz Srbije ilegalno uđu u BiH nađena automatska puška, fantomka i 5.000 evra

BEOGRAD - Granična policija uhapsila je Dalibora L. (38), begunca iz zatvora u Orašju, koji je naoružan čamcem pokušao iz Srbije da pređe u Bosnu i Hercegovinu. S njim u čamcu, kako se sumnja, bio je i drugi begunac iz zatvora Amel S. (34), koji je uspeo da iskoči i pobegne.- Pripadnici granične policije postavili su zasedu na Drini kod Zvornika. Negde oko 19 sati primetili su čamac i izdali naređenje dvojici muškaraca na njemu da se zaustave. Međutim, kad su ugledali policiju, oni su putnu torbu bacili u reku, a jedan je iskočio i pobegao - kaže izvor Kurira iz istrage.U bekstvu mesec danaDalibora L., koji je ostao na čamcu, policija je brzo uhapsila.- Pronađena je i torba, u kojoj je bila automatska puška i okvir sa devet metaka, fantomka, rukavice, kačket i dva odvijača. Kod Dalibora je pronađeno i oko 5.000 evra - dodaje naš sagovornik.Policije dve zemlje, međutim, još proveravaju zbog čega su dvojica begunaca iz zatvora pokušala da uđu u BiH s automatskom puškom, iako su pre tačno mesec dana pobegli iz zatvora u Orašju.- Pokušaj njihovog ilegalnog ulaska u BiH, baš noć uoči izbora u ovoj zemlji, u okviru kojih će se birati i predsednik Republike Srpske, teško da je slučajan. Pitanje je kakav im je bio plan, s obzirom na to da su imali oružje. Moguće je i da su išli nekog da likvidiraju - objašnjava izvor iz istrage i dodaje da će automatska puška biti poslata na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je njom možda već izvršeno neko krivično delo.Dalibor L. i Amel S., koji je i dalje u bekstvu, odranije su poznati policiji. Presekli rešetkeJavnosti su postali poznati kad su 12. septembra ove godine iz sobe koju su delili sa još dvojicom zatvorenika pomoću dva ćebeta uspeli da preskoče zid visok tri metra.- Presekli su rešetke, a potom su uspeli da preskoče zid, bodljikavu žicu i metalnu ogradu - dodaje naš sagovornik.Daliboru L. određen je pritvor, a na teret mu se stavlja nedozvoljeno držanje oružja i prelazak granice bez dozvole.

Bekstvo iz zatvora u OrašjuPOMAGAČI I KAMEREPolicija BiH saopštila je nakon bekstva Dalibora L. i Amela S. da su imali pomagače koji su im omogućili da neometano pobegnu iz zatvora.- Posle bekstva utočište su pronašli u Srbiji i nije isključeno da su im oni koji su ih izvukli iz kazamata sada tražili da „odrade“ nešto za njih - objašnjava izvor iz istrage.Kako kaže, bekstvo iz zatvora dvojice višestrukih povratnika snimile su sigurnosne kamere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track