NOVI SAD: Penzionisani policajac pucao kod vile direktora NIS Kirila Kravčenka
Foto: Kurir

Podneta prijava

NOVI SAD: Penzionisani policajac pucao kod vile direktora NIS Kirila Kravčenka

Crna Hronika -
Slavko M. (58) je, navodno repetirao oružje i ispalio jedan metak, a radnici obezbeđenja su ga savladali i pozvali policiju. Posle privođenja je utvrđeno da je imao 2,2 promila alkohola u krvi

NOVI SAD - Policija je podnela prijavu protiv penzionisanog policajca Slavka M. (58) zbog sumnje da je u subotu oko 19 sati u Bockama, pijan, pucao ispred kuće svog komšije, direktora kompanije NIS Kirila Kravčenka.

Slavko M. je navodno prvo, od 16 časova, narušavao javni red i mir tako što je puštao glasnu muziku u dvorištu svoje vikendice, a nakon toga je pijan šetao putem pored imanja na kojem su, osim Kravčenka, bili i radnici obezbeđenja - Novosađani Slobodan S. (40), Vladimir I. (33) i Dragan D. (32) iz Starih Banovaca.

Zatim je, oko 18 časova, došao do dvorišne kapije imanja Kravčenka i počeo da priča s radnicima obezbeđenja, a potom im je pretio "da će ih pobiti i baciti bombu". Nakon toga se udaljio, ali se posle pola sata vratio s pištoljem koji legalno poseduje.

Navodno, u jednom trenutku je repetirao oružje i ispalio jedan metak, a radnici obezbeđenja su ga savladali i pozvali policiju. Posle privođenja je utvrđeno da je imao 2,2 promila alkohola u krvi.

Komšije su ispričale da je osumnjičeni ranije radio u školi policije i da ne veruju da je pravio problema, nego da je "vijao pse koji su mu preklali kokoške i da je zato zapucao". Prema njihovim rečima, Slavko ih štiti od pasa lutalica.

(Radio 021/Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja