VANDALIZAM U SOMBORU: Albancu zapaljena pekara!
Foto: čitalac Kurir

Osude sa svih strana

VANDALIZAM U SOMBORU: Albancu zapaljena pekara!

Crna Hronika -
Nepoznati nasilnici zapali su pekaru Dva brata koju u Somboru drži Albanac. U požaru je izgoreo sav inventar. U Gradskoj upravi Sombora je rečeno da najoštrije osuđuju ovaj incident

SOMBOR - Za sada nepoznati počionioci zapalili su noćas pekaru "Dva brata" , na Selenči,u Somboru, čiji je vlasnik pripadnik albanske nacionalne manjine.

Pekara je zapaljena oko 01.30 časova.

Kako nezvanično saznajemo, pekara je podeljena u dva dela. U jednom delu je klasična pekara, a drugi deo objekta je ugostiteljski –kafić. Prema nezvaničnim informacijama veća šteta je naneta u drugom delu objekta.

Za sada se ne zna uzrok ovog incidenta, a očekuje se da će se u toku dana o njemu izjasniti Policijska uprava Sombora.

I u noći između srede i četvrtka oko 1.20 sati izjutra nepoznati napadači pucali su iz pištolja u izlog pekare u Staroj Pazovi, a zatim u lokal ubacili ručnu bombu. Vlasnik pekare je albanske nacionalnosti.U ovom napadu povređenih nije bilo.

U Gradskoj upravi Sombora novinarima je rečeno da najoštrije osuđuju ovaj incident i da su u stalnom kontaktu sa vlasnikom pekare i predstavnicima Policijske uprave u tom gradu.

U toj upravi je rečeno da je Sombor multietnička sredina sa tradicijom tolerancije i da će se truditi da po svaku cenu sačuvaju to bogatstvo.Pekara "Dva brata" bila je nekoliko puta meta vandala i pre sedam godina, kada su na njoj razlupani izlozi, a građanima je u nekoliko navrata čak deljen i besplatan hleb kako ga ne bi kupovali u pekarama čiji su vlasnici Albanci.

Tada su predstavnici nevladinih organizacija, funkcioneri i političke partije organizovali akciju "Burek solidarnosti" i doručkovali zajedno u pekari "Dva brata", kako bi podržali napadnute građane Sombora.

( S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track