BURNO U KRALJEVU: Pesnicama i sekirom napali radnike Elektrodistribucije!
Foto: EPS

Okršaj sa električarima

BURNO U KRALJEVU: Pesnicama i sekirom napali radnike Elektrodistribucije!

Crna Hronika -
priv napad dogodio se kada je monter pokušao da iseče kabao trojici braće zbog duga za struju, a drugi napad kada je radnik na banderi pokušao da iseče oko metar strujnog kabla, kada je neplatiša podigao sekiru i hteo da gađa električara, ali je u tome sprečen

KRALJEVO - U kraljevačkom naselju Vrba u ponedeljak 20. oktobra su se desila dva napada na radnike privrednog društva „Elektrosrbija“ koje posluje u okviru sistema „Elektroprivrde Srbije“.

Prvo je je napadnut elektromonter Milan Savić iz Elektrodistribucije „Kraljevo“ kada ga je pesnicom udario kupac kome je ekipa trebalo da obustavi isporuku električne energije zbog neizmirenih dugova. Nakon udarca nasilnik ga je i snažno stisnuo za vrat, ali je monter uspeo da se otrgne. U pitanju je petočlana porodica koja je tvrdila da je na evidenciji Centra za socijalni rad i da se isporuka ne sme obustaviti.

Kada se informacija ispostavila netačnom, Savić je krenuo na stub da izvrši obustavu. Tada ga je jedan od braće povukao, udario pesnicom ispod desnog oka i snažno uhvatio za vrat. Drugi brat je Savićevom kolegi, Draganu Radosavljeviću oduzeo ključeve od službenog vozila, a treći brat je svojim vozilom blokirao službeno vozilo ED „Kraljevo“.

Tako su radnici, uz psovke i pretnje bili onemogućeni da se udalje. Radnici su se, tek nakon što im je otac od nasilnika vratio ključeve od službenog vozila, udaljili i sačekali policiju, koja je potom privela dva brata, dok je treći pobegao.

Posle neuspelog pokušaja obustave isporuke električne energije, Rukovodilac sektora trgovine elektičnom energijom, Miroslav Trifunović otišao je na istu adresu sa drugom ekipom elektromontera i bili su rešeni da obave obustavu električne energije.

Drugi napad se desio kada se Dejan Živanović, takođe zaposlen u ED „Kraljevo“, korpom podigao do kabla i krenuo da ga iseče, ali nasilnik je uzeo sekiru i zamahnuo prema njemu. Tada su ga opkolile kolege i nekako ubedile da ne čini ništa neprimereno. Živanović je za to vreme uspeo da iseče oko metar kabla. U međuvremenu pojavio se i nepoznati vozač koji je vozilom krenuo na radnike elektrodistribucije koji su išli ulicom i koji su, srećom, uspeli da se sklone na vreme.

PD „Elektrosrbija“ apeluje na nadležne organe da promene zakonsku regulativu i radnicima EPS-a daju status službenih lica, te da kazne za ovakve nasilnike moraju biti oštrije, što će uticati i preventivno na one koji ovakvim ponašanjem pokušavaju da izbegnu obustave električne energije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track