UBIO NAJBOLJEG DRUGA: Prvi metak je promašio, drugi je bio koban!

Tragedija kod Leskovca: Maloletnik počinio težak zločin

UBIO NAJBOLJEG DRUGA: Prvi metak je promašio, drugi je bio koban!

Crna Hronika -
„IGRAO SE“ Hvaleći se oružjem, N. Z. (17) opalio dva metka, od kojih je jedan pogodio Timotija Kocića (18)

LESKOVAC - Timotije Kocić (18) iz Lipovice kod Leskovca, učenik četvrtog razreda Tehničke škole „Rade Metalac“, poginuo je kada je u njega smrtonosni hitac iz pištolja ispalio njegov najbolji drug N. Z. (17) iz istog sela! Tragedija se dogodila u noći između subote i nedelje u podrumu porodične kuće maloletnog ubice.U dom Kocića juče su se uselili tuga, bol i neverica. Timotijev otac Saša pokušava da sakrije suze, a u neverici su i Timotijevi drugovi i drugarice iz škole.Krv šikljala- Često sam govorio sinu da se ne druži sa N. Z., da se posveti školi jer je završni razred i da se pripremi za polaganje prijemnog ispita na fakultetu. Sada je sve kasno... - kroz suze je rekao Saša.

Mesto zločina... Kuća u kojoj je ubijen Timotije
Mesto zločina... Kuća u kojoj je ubijen Timotije

Otac nastradalog dečaka je rekao da je u subotu Timotije sa N. Z. i njegovom braćom veče proveo u pomoćnoj zgradi na nekakvom veselju.- Timotijevi drugari su mi ispričali da je N. Z. iz nekog bureta izvukao pištolj, koji je počeo da vrti u rukama i da se njime hvali. U jednom trenutku je okrenuo pištolj ka prozoru i opalio. Timotije je tada pokušao da izađe iz podruma, ali je N. Z. ispalio još jedan metak, koji je pogodio mog sina. Deca su rekla da su pokušala da pomognu Timotiju, ali je krv toliko jako šikljala da nisu mogli da je zaustave - ispričao je očajni otac.Dr Milan Stojković, načelnik Odeljenja urgentne medicine leskovačke bolnice, rekao je da je ranjeni mladić dovezen u izuzetno teškom stanju i bez znakova života.- Pacijent je mnogo iskrvario i svi pokušaji lekara da ga spasu ostali su bez uspeha - rekao je dr Stojković.

Očajan... Otac Saša Kocić
Očajan... Otac Saša Kocić

Krio još jedan pištoljPolicija je posle tragedije izašla na uviđaj i prilikom pretresa kuće maloletnog N. Z. našla još jedan pištolj. Budući da se protiv N. Z. već vodi jedan postupak za nasilničko ponašanje, sudiji za maloletnike biće predloženo da odredi pritvor osumnjičenom tinejdžeru.

REČ STRUČNJAKA Krive i igrice MLADI MISLE DA NE MOGU DA SE POVREDE!Psiholog Aleksandra Janković navodi da veliki udeo u ovako tragičnim događajima imaju agresivne igrice i nedostatak svesti mladih da mogu da budu povređeni.- Deca su danas izložena najrazličitijim sadržajima, u kojima je oružje deo uobičajene, dnevne scenografije, i mladima je prilično teško da shvate da mogu da budu povređeni. Oni gotovo da veruju da su besmrtni i da se neke stvari mogu raditi bez posledica. S druge strane, tehnologija je napredovala, imamo mnogo agresivnih igrica, gde je ideja o pucanju u nekog deo takmičenja. Problem je što u realnosti, nažalost, nije tako - objasnila je Aleksandra Janković.(J. R.)

Selo bez ambulanteIZGUBLJENO MNOGO VREMENASaša Kocić smatra da je njegov sin možda mogao da preživi da je zdravstvena zaštita bolje organizovana.- Da u selu postoji ambulanta, mom Timotiju bi ranije bila pružena pomoć i možda ne bi iskrvario nasmrt! Dugo smo čekali pomoć i dragoceno vreme je izgubljeno na putu do Leskovca - kaže Saša, skrhan bolom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track