ISTRAGA: Ručnim raketnim bacačem napali zgradu Vlade Makedonije!
Foto: Printscreen

Drugi napad istim oružjem

ISTRAGA: Ručnim raketnim bacačem napali zgradu Vlade Makedonije!

Crna Hronika -
Eksperti su ocenili da je u napadu najverovatnije upotrebljen ručni raketni bacač tipa RBG-6 koji je korišćen u ratovima u bivšoj Jugoslaviji, a čija se moderna verzija koristi u ratovima na Bliskom Istoku

SKOPLJE - Dva projektila koja su završila u fasadi zgrade makedonske Vlade u Skoplju su najverovatnije ispaljena iz ručnog raketnog bacača, objavili su makedonski mediji pozivajući se na ekspertske izvore.

Pozivajući se na izjave profesionalnih vojnika "Utrinski dnevnik" je objavio da su napadači najverovatnije bili vešti u rukovanju sa ovakvim tipom naoružanja, jer njime ne može svako da rukuje.

Prema njihovim rečima, za napad je najverovatnije bila upotrebljena protivpešadijska rasprskavajuća granata.

Eksperti su za makedonski "Dnevnik" ocenili da je u napadu najverovatnije upotrebljen ručni raketni bacač tipa RBG-6 koji je korišćen u ratovima u bivšoj Jugoslaviji, a čija se moderna verzija koristi u ratovima na Bliskom Istoku.

"Oružje koje je u utorak upotrebljeno za napad na zgradu Vlade najverovatnije je bilo istog tipa kao i oružje koje je korišćeno u napadu 2007. godine", piše "Dnevnik".

MUP je završio veštačenje kalibra i pravca projektila koji su završili u fasadi zgrade Vlade, ali više detalja neće biti objavljeno, jer se istraga nastavlja.

Rezultati su predati tužilaštvu.

Incident se dogodio u utorak oko 22.00 sata kada su na zgradu Vlade Makedonije ispaljena dva projektila. Začule su se dve detonacije, a projektili su pronađeni u blizini zgrade makedonske vlade.Sličan napad je izveden 2007 godine, ali do danas nije rasvetljen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track