HULIGAN BOGDANOV NA POTERNICI: Umakao policiji posle nereda na stadionu!

UEFA nas kaznila zbog ulaska na teren

HULIGAN BOGDANOV NA POTERNICI: Umakao policiji posle nereda na stadionu!

Crna Hronika -
Zbog ulaska na teren tužilac bi konačno mogao da podnese krivičnu prijavu protiv Bogdanova zbog izazivanja nereda na sportskim događajima

MUP Srbije raspisao je internu potragu za huliganom Ivanom Bogdanovim (34) zbog ulaska na teren tokom meča Srbija - Albanija. Policija je nakon incidenta na meču sa Albanijom, koji je odigran 14. oktobra, pokušala da pronađe Ivana Bogdanova na prijavljenoj adresi. Ali pre toga on je umakao zbog čega je za njim raspisana interna potraga.

Zbog ulaska na teren tužilac bi konačno mogao da podnese krivičnu prijavu protiv Bogdanova zbog izazivanja nereda na sportskim događajima. Zbog utrčavanja Bogdanova i ostalih huligana u teren FSS je kažnjen oduzimanjem tri boda, kaznom od 100.000 evra i igranjem dve utakmice bez publike.

Ivan Bogdanov, član Zvezdine navijačke grupe “Ultra bojs” sa Senjaka, poznat je po incidentu u Đenovi 2010, kada je prekinuo meč Srbije i Italije. On je zbog toga osuđen na tri godine zatvora i pet godina zabrane ulaska u zemlje EU. Međutim, ova kazna ne važi za utakmice u Srbiji. Kako je Bogdanov ušao na stadion Ko je, kako i zašto pustio Ivana Bogdanova na utakmicu Srbija - Albanija tema je oko koje se nedeljama prepucavaju Fudbalski savez, kao organizator ove utakmice, i MUP Srbije.

Komesar za bezbednost FSS Milivoje Mirkov i potpredsednik Partizana Branko Ružić kažu da su sat pre početka utakmice obavestili policiju da će Bogdanov ući na stadion. I od njih su tražili da to spreče. S druge strane, u policiji kažu da oni nisu imali nikakva prava da spreče ulazak Bogdanova na stadion jer za to ne postoji nikakva sudska presuda. Dodaju da je Bogdanov bez ikakvih problema i s urednom kartom ušao na stadion.

Nakon presude Italijani su deportovali Bogdanova u Srbiju, gde je neko vreme proveo u pritvoru. Prema prvostepenoj presudi Prvog suda iz 2011, Bogdanov je osuđen na dve godine zbog tuče uoči košarkaškog derbija 2006. Nakon žalbe, kazna mu je umanjena za mesec dana i Bogdanov je na slobodi od aprila 2013.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja