MILOVAN BOJIĆ: Haški lekari Šešelju govorili da je eutanazija legalna!
Foto: Fonet

Zdravstveno stanje lidera SRS

MILOVAN BOJIĆ: Haški lekari Šešelju govorili da je eutanazija legalna!

Crna Hronika -
Pritvorenici su taoci doktora u pritvorskoj jedinici, bez čijeg odobrenja ne mogu da budu prebačeni u drugu bolnicu. Tako se i desilo da Šešešlj tek posle godinu dana trpljenja bolova i krvavih stolica bude pregledan i da mu konstatuju rak debelog creva, kaže Bojić

Vojislavu Šešelju su u Haškom tribunalu sve vreme pričali o „eutanaziji u holandskim zatvorima“, izjavio je lekar Milovan Bojić koji je prošle nedelje posetio lidera radikala.

Pored toga što su mu pominjali da je eutanazija u Holandiji legalna, Šešelju su u više navrata predočavani protivrečni nalazi u vezi sa metastazama na jetri. Bojić tvrdi da sve to piše u medicinskoj dokumentaciji koju su srpski lekari jedva dobili.- O svemu smo u petak obavestili i potpredsednika Tribunala sudiju Karmela Agiusa, šefa kabineta predsednika suda Teodora Merona i generalnog sekretara Tribunala tokom dvosatnog sastanka - kaže Bojić.

Foto: Ap
Foto: Ap

Portparolka Haškog tribnala Magdalena Spalinska juče je navela da neće da komentariše konkretnu situaciju u vezi sa Vojislavom Šešeljem, ali da pritvorska jedinica sprovodi u potpunosti kompetentan sistem zdravstvene nege koji se striktno zasniva na holandskim standardima u vezi sa učestalošću, vrstama i metodama dijagnostike i medicinskog tretmana.

Taoci doktora u pritvoru

- Pritvorenici su taoci doktora u pritvorskoj jedinici, bez čijeg odobrenja ne mogu da budu prebačeni u drugu bolnicu. Tako se i desilo da Šešešlj tek posle godinu dana trpljenja bolova i krvavih stolica bude pregledan i da mu konstatuju rak debelog creva - kaže Bojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track