KRALJEVO: Šverceri zamalo pregazili policiju!
Foto: Dragan Ilic

Nisu ih poslušali da stanu

KRALJEVO: Šverceri zamalo pregazili policiju!

Crna Hronika -
Na državnom putu u Bogutovcu, kod Kraljeva, sinoć oko 22 časa,vozač „audi“ karavana nije postupio po naredbi policajaca da zaustavi svoje vozilo, već je naglom brzinom nastavio kretanje van državnogputa

KRALJEVO - Kraljevački policajci umalo su bili žrtve osionih krijumčara cigareta koji su na njih nasrnuli putničkim automobilom marke audi na putu kroz Bogutovac kod Kraljeva. Policijska patrola prilikom rutinske kontrole oko 22 časa pokušala je da zaustvai audi karavan sa N.N. vozačem.

Prilazeći policajcima koji su zablicom davali znak da se zaustavi, vozač audija je prikočio. Međutim, u trenutku kada su policajci već krenuli kolovozom da priđu vozilom, vozač audija je naglo dao gas tako da su morali da skaču u stranu kako ih ne bi pogazio.

Pod punim gasom audi se udaljio pod okriljem mraka. Odmah potom počela je policijska potera koja je trajala do jutra. Policija je najpre našla u jednom đibljiku kraj puta tovar od 24 paketa sa 12.000 paklica cigareta ,,marble,, i ,,merlin,, koje su krijumčari usput izbacili, a potom i napušteni audi bez prateće dokumenatcije.

Posle višečasovne pretrage terena policajci su u jutarnjim satima, na području Raške, pronašli i putnike audia. Reč je o dvojici Tutinaca , F.R. (29) i E.P. (25), koji su auto-stopom pokušali da pobegnu u grad u kome žive.

U međuvremenu kraljevačka policija je pronašla i pomagače Tutinaca. Naime, mercedesom kruševačke registracije upravljao je E.P. (31) a na mestu suvozača bio E.A. (24) čiji je zadatak bio da se kreću ispred audia i obaveštavaju o kontrolnim punktovima i kretanju auto patrola policije.

Svi osumnjičeni lišeni su slobode i uz prijave za nedozvoljeni trgovinu, napad na službena lica i pomaganju u nedozvoljenoj trgovini, privedeni nadležnom tužiocu. Vozila i cigarete su zadržana.

D.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track