NOVI SAD: Putnik polomio nos kontroloru GSP
Foto: BETA

Napadi sve učestaliji

NOVI SAD: Putnik polomio nos kontroloru GSP

Crna Hronika -
Ove godine je prema podacima gradskog prevoznika bilo 14 fizičkih napada na osoblje GSP-a, dok su verbalni napadi gotovo svakodnevna pojava

NOVI SAD - Kontrolora na liniji centar - Industrijska zona Sever napao je putnik i tom prilikom mu slomio nos. GSP navodi da je napadnuti kontrolor ceo svoj radni vek od gotovo 40 godina proveo u javnom gradskom saobraćajnom preduzeću kao uzoran radnik, te da za nekoliko meseci treba da ide u penziju.

Ove godine je prema podacima gradskog prevoznika bilo 14 fizičkih napada na osoblje GSP-a, dok su verbalni napadi gotovo svakodnevna pojava.

- Pre nekoliko dana, nakon što ih je zamolio da plate kartu, dve osobe su fizički napale vozača i udarili ga u glavu. U jednom od poslednjih većih fizičkih napada na kontrolore putnik je zaposlenom zadao tešku povredu oka - kažu u GSP i dodaju da su žrtve napada uzorni i primereni radnici.

Ovo preduzeće apeluje na javnost i nadležne da pomognu da se napadi spreče i ne ponavljaju. Prošle nedelje kontrolor je izbacio učenika iz autobusa, pri čemu su u GSP to negirali navodeći da putnik nije imao kartu i da je vređao njihovog radnika.

(021.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track