ADA: Policija u buretu otkrila devet kilograma marihuane!
Foto: MUP/Ilustracija

Droga otkrivena posle smrti narkomana

ADA: Policija u buretu otkrila devet kilograma marihuane!

Crna Hronika -
Kad je iz senćanske bolnice javljeno da je preminuo Ištvan K. (43) iz Ade, u pomoćnoj prostoriji kuće ovisnika s dugim stažom, policija pronašla devet kilograma marihuane

ADA - Policija je u šupi privatne kuće u Adi, 8. novembra pronašla devet kilograma marihuane. Velika količina zelene biljne mase bila je sakrivena u dva bureta.

Do jedne od najvećih zaplena narkotika u ovom bačkom gradiću, policija je došla nakon što im je iz bolnice u Senti, javljeno da je preminuo dugogodišnji narkoman Ištvan K. (43) iz Ade.

Njega su u bolnicu dovele dve osobe iz Ade sa kojima je kobnog dana konzumirao alkohol:­

" U jednom trenutku, Ištvanu je pozlilo. Njegovi drugovi odvezli su ga kolima u susednu Sentu, ali spasa za Ištvana nije bilo. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Kad je policija otišla do njegove kuće i pretresla pomoćne prostorije, otkrila je marihuanu sakrivenu u dva bureta,saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi.

Jedna od najvećih zaplena najraširenije droge u ovom delu Vojvodine, desila se pre dve godine kad je policija na tavana nekoliko kuća u Mokrinu pronašla 54 kilograma osušene i poluosušene marihuana:­

U prvih deset meseci ove godine na području Policijske uprave Kikinda, registrovana je 41 zaplena narkotika i oduzeto 84, 3 kilograma droge. Pored 83,94 kile marihuane, zaplenjeno je 219 grama heroina,170 grama kokaina, 3,55 grama amfetamina i 34.896 komada tableta s liste opojnih droga i psihotropnih supstanci­ podaci su kikindske policije.

U šest opština Severnobanatskog okruga registrovano je oko 650 narkomana. Većinom su muškarci, uzrasta od 18 do 35 godina, ali ima i starijih ovisnika . Značajan broj njih je dolazio u sukob sa zakonom zbog krađa, razbojništava i nasilnog ponašanja.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track