ODLOŽENO DRUGI PUT: Marku Milićevu sledeće ročište 4. decembra
Foto: Tanjug

Štrajk advokata

ODLOŽENO DRUGI PUT: Marku Milićevu sledeće ročište 4. decembra

Crna Hronika -
Optužnim predlogom Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da ga osudi na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja" i krivičnog dela "nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći"

BEOGRAD - Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu po drugi put za redom je odložen početak suđenja Marku Milićevu koji je letos svojim vozilom "mini kantrimen" na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića, zbog štrajka advokata.

Sledeće suđenje je zakazano za 4. decembar.Na optuženičkoj klupi su, osim Milićeva i Bratislav Vesović i Saša Janković.Milićev i njegov kum Vesović su iz pritvora dovedeni u Palatu pravde, međutim snimatelji nisu mogli da ih slikaju, jer su sprovedeni posebnim koridorom u sudnicu.Taksista Saša Janković brani se sa slobode.

Optužnim predlogom Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja" i krivičnog dela "nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći".Tužilaštvo je za njegovog kuma Vesovića predložilo kaznu od tri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, za taksistu Jankovića devet meseci zatvora zbog krivičnog dela neotklanjanje opasnosti.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra doneo presude kojima su petoro Milićevih prijatelja koji su kobne večeri bili sa njim u autu osuđeni na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivice.Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Milićev je 7. septembra deportovan iz Kine, gde se skrivao dok je bio u bekstvu.U optužnom predlogu navedeno je da je Milićev vozio brzinom od 110 kilometara na sat kada je udario Luku Jovanovica 25. jula na beogradskom Brankovom mostu. Nakon udesa, nijednog trenutka nije smanjio muziku na CD plejeru i nastavio je da vozi brzinom znatno većom od dozvoljene.Vesović se tereti da je krio Milićeva i pomagao mu nakon krivičnog dela.

Navodi se da su se njih dvojica posle nesreće sreli na pumpi u Čingrijinoj ulici, nakon čega su sakrili vozilo.Vozač "Pink taksija" Saša Janković se optuznim predlogom tereti što nije prijavio da je došlo do udesa iako je video da je "kantrimen" oštećen.Nije reagovao ni na Milićevu izjavu da "ništa nije video, ni čuo", kao ni na obaveštenje dispečera da se jave svi svedoci nesreće na mostu.Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o ukradenom automobilu, i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen".Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja