STEFANOVIĆ O ADI HUJI: Ko je mladića zatvorio u gepek?
Foto: Tanjug

Nezabeležen slučaj

STEFANOVIĆ O ADI HUJI: Ko je mladića zatvorio u gepek?

Crna Hronika -
Meni je interesantno ko je zatvorio taj gepek? Ko ga je stavio u taj gepek i spustio rukom poklopac", rekao je ministar povodom tragedije u kojoj je na Adi Huji stradal otroje mladih

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je sa tužilaštvom razgovarao o nesreći na Adi Huji u Beogradu, kada se utopilo troje putnika, od kojih se jedan vozio u gepeku.

"Meni je interesantno ko je zatvorio taj gepek? Ko ga je stavio u taj gepek i spustio rukom poklopac", rekao je ministar novinarima ispred Palate Srbija.

On je ocenio da je "strašno" to što se mladić vozio u gepeku i rekao da ne zna da li je do sada zabeležen takav slučaj.

Prema njegovim podacima, od prvog jula je podneto 1.700 prijava zbog prekršaja koje su počinli mladi vozači sa probnom dozvolom, ali ne zna se koliko su tih prijava obradili sudovi.

Stefanović je kazao da se broj poginulih na putevima u Srbiji smanjio u odnosu na 2013. godinu, što je rezultat mera koje je MUP sproveo u poslednjih šest meseci. Ukupan broj poginulih u 2013. bio je 650, a do novembra ove godine poginule su 442 osobe.

"Mi nismo zadovoljni tim brojem. I dalje radimo na drastičnim promenama koje treba da dovedu do toga da Srbija postigne standarde mnogo razvijenijih evropskih država", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track